"Uygun diye yemek yiyip, fişi ile kara çalmak etik değil"

TBMM lokantasında piyasa şartlarına göre çok çok uygun yemek yemek mümkün. Burada yemek yiyen kişiler ise vekiller, TBMM görevlileri, onların konukları, gazeteciler ve Meclis'e ziyarete gelenler. Ancak bazı kişilerce burada yenilen yemeğin ardından fişle algı yaratma çabalarını TBMM'den cevap geldi. Açıklamada, "Uygun fiyatlı' diye yemek yiyen, sonra yemek fişiyle TBMM'ye kara çalmaya çalışan anlayışı etik bulmadığımızı belirterek, herkesi bu yüce çatıya saygı duymaya davet ediyoruz" denildi.

TBMM İletişim Koordinatörlüğü, bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan ve internet medyasında haberlere konu edilen Meclis lokantasındaki ücret tarifesi üzerinde yürütülen algı çalışmasına yazılı bir açıklama ile cevap verdi. 

Açıklamada, bazı dijital mecralarda,  TBMM lokantasında yemek ücretlerinin düşük olduğu yönünde haber ve iddiaların yer aldığı hatırlatılarak şu ifadeler kullanıldı: 

"TBMM lokantası kar amacı güden ve ticari faaliyet yürüten yerlerden değildir. Meclis lokantasında zarar etmeme hedefiyle, sadece maliyeti elde etmek üzere yemek yapılmakta ve sunulmaktadır.

TBMM’nin söz konusu Üyeler Lokantası’ndan milletvekilleri, milletvekillerini ziyarete gelen misafirleri, basın mensupları ve çalışan personel yararlanmaktadır. Bilindiği gibi, birçok kamu kurumunun lokantalarında da benzer yaklaşımla, karsız ve maliyetine yemek hizmeti sunulmaktadır.

TBMM lokantasında 'uygun fiyatlı' diye yemek yiyen, sonra yemek fişiyle TBMM'ye kara çalmaya çalışan anlayışı etik bulmadığımızı belirterek, herkesi milli iradenin tecelli bulduğu bu yüce çatıya saygı duymaya davet ediyoruz."

"Uygun diye yemek yiyip, fişi ile kara çalmak etik değil" ile ilgili etiketler TBMM lokanta yemek ücreti TBMM İletişim Koordinatörlüğü
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.