Uygulamaya giren kullanıcılar şok oldu: İstanbul yerine Konstantinapolis yazıldı!

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda tanıtım uygulamasını kullanan yolcular, İstanbul için Konstantinapolis ifadesini görünce şaşkına döndü. Sosyal medya kullanıcıları “Yunan kafası uygulamada” şeklinde yorumlarda bulundu.

Türkiye'nin uluslararasında adı 'Turkey'den Türkiye'ye çevrildi. Bu gelişmenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise uçaklardaki 'Turkish Airlines' ifadesinin artık Türkiye Hava Yolları olarak değiştirileceğini açıkladı. 

SKANDALA İMZA ATILDI

Türkiye’nin en büyük ikinci havalimanı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda skandala imza atıldı. Havalimanını kullanan ziyaretçiler için İstanbul’u tanıtım uygulaması hazırlandı. Yolcular, QR kod okutarak şehrin önemli tarihî ve turistik mekânlarını hakkında bilgi sahibi oluyor. Cep telefonu uygulamasında “İstanbul” yerine Bizans dönemi ismi kullanılarak “Konstantinapolis” yazıldı.

Uygulamaya giren kullanıcılar şok oldu: İstanbul yerine Konstantinapolis yazıldı!

YUNAN KAFASI UYGULAMADA

Seyahat ve teknoloji girişimi HeyTripster’ın kurucusu Kübra Sarıyer Beşer tarafından lanse edilen uygulamada “Konstantinopolis”in yazılması büyük tepki çekti. Sosyal medya kullanıcıları “Yunan kafası uygulamada” şeklinde yorumlarda bulundu.

 

 

 

 

'KONSTANTİNAPOLİS' İSMİ DİKKAT ÇEKTİ

Uygulamanın sahibi Kübra Sarıyer Beşer ''Günlük gezi planları üzerinden bir şehri yerlisinin gözüyle dolaşmaya imkân sağladıklarını” ifade etti. Ancak, uygulamada hiçbir İstanbullunun kullanmadığı “Konstantinopolis” ismine yer verildi.

 

Uygulamaya giren kullanıcılar şok oldu: İstanbul yerine Konstantinapolis yazıldı! ile ilgili etiketler Yunan Türkiye İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı isim Konstantinapolis
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.