UYGAD'tan, İsrail'e büyük tepki: Meslektaşımızın öldürülmesini nefretle kınıyoruz!

Uluslararası Gazeteci ve Yazarlar Derneği (UYGAD) yayınladığı mesajda, Kudüslü gazeteci Şirin Ebu Akile için taziye ve kınama mesajı yayınladı. UYGAD Başkanı Mevlüt Yüksel, mesajında Al-Jazeera televizyon kanalının kadın muhabiri Akile'nin, İsrail askerleri tarafından hedef alınarak ve kasten başından vurulduğunu ifade etti.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde meydana gelen savaş, gösteri ve çeşitli olaylarda, gazeteciler artık direkt hedef haline geldi. Bunun örnekleri Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta yaşanmıştı. Savaşı yerinde izleyen 21 gazeteci yaşamını yitirmişti.


UYGAD'DAN İSRAİL'E BÜYÜK TEPKİ!

Batı Şeria'da İsrailli askerler tarafından direkt hedef alınıp başından vurularak öldürülen gazeteci Şirin Ebu Akile için, kısa adı UYGAD olan Uluslararası Yazarlar ve Gazeteciler Derneği bir açıklama yayınladı. UYGAD Başkanı Mevlüt Yüksel yaptığı açıklamada, "İsrail askerlerinin üzerinde Basın / Press yazmasına rağmen, bir gazeteciye saldırısını şiddetle kınıyor, meslektaşımıza Allah’tan rahmet diliyoruz." dedi.

UYGAD'tan, İsrail'e büyük tepki: Meslektaşımızın öldürülmesini nefretle kınıyoruz!

"MESLEKTAŞIMIZIN HEDEF ALINIP ÖLDÜRÜLMESİNİ NEFRETLE KINIYORUZ!"

UYGAD Başkanı Yüksel, gazetecilere yapılan saldırılarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Dünya’da gazeteciler terör örgütleri ve savaş alanlarında devletlerin hedefi haline geldi. Al-Jazeera televizyon kanalının kadın muhabiri Şirin Ebu Akile, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin mülteci kampında İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu başından vurularak hayatını kaybetti. Şirin Ebu Akile, Al Jazeera'nın Arapça haber servisinde tanınan bir gazeteciydi ve 15 yıldır İsrail ile Filistin arasında yaşanan çatışmalar üzerinde çalışıyordu. İsrail askerlerini üzerinde Basın / Press yazmasına rağmen, bir gazeteciye saldırısını şiddetle kınıyor, meslektaşımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Kamu Diplomasi Birimi, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, İsrail güçlerinin 2000 yılından bu yana, 55 Filistinli gazeteciyi öldürdüğünü, 16 Filistinli gazeteciyi de hapiste tuttuğunu belirtti.Gazeteciler Rusya'nın Ukrayna'ya karşı açtığı savaşta da hedef oldu. Savaş başladığından bu yana 21 meslektaşımız yaşamını yitirdi." ifadelerini kullandı.

UYGAD'tan, İsrail'e büyük tepki: Meslektaşımızın öldürülmesini nefretle kınıyoruz! - Resim : 2

"GAZETECİLER ARTIK DİREKT HEDEF ALINIYOR!"

Yüksel açıklamasının devamında, "Uluslararası Gazeteci ve Yazarlar Derneği (UYGAD) olarak; Dünya’yı bilgilendirmek için savaş alanlarında zor şartlarda çalışan meslektaşlarımızın, bilinçli olarak hedef alınıp canlarına kıyılmasını nefretle kınıyoruz. Dünyada savaşlara son verilsin, insanlar insan gibi barış içinde yaşasın. Bizler de savaş haberleri yerine gelecek ile ilgili yaşam haberleri üzerinde çalışalım. Tüm meslektaşlarımıza sevgi ve saygıyla sağlıklı günler diliyoruz." dedi.

UYGAD'tan, İsrail'e büyük tepki: Meslektaşımızın öldürülmesini nefretle kınıyoruz! ile ilgili etiketler İsrail Şirin Ebu Akile Fİlistinli gazeteci UYGAD mevlüt yüksel Uluslararası Gazeteci ve Yazarlar Derneği
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.