UYGAD’dan SABAH baskınına sert tepki

Uluslararası Yazarlar ve Gazeteciler Derneği’nden (UYGAD) yapılan açıklamada, FETÖ’nün  asılsız ihbarı, polisin hukuksuz gözaltı ve gazetecilik faaliyetinin engellemesi, yıldırma ile sindirme uygulamasının takipçisi olunacağı belirterek “Almanya’dan özür bekliyoruz ”denildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL

Turkuvaz Medya Grubu’nun Almanya bürosu temsilcileri  İsmail Erel ve Cemil Albay’ın,Alman polisi tarafından hukuksuz bir şekilde göz altına alınarak  kullandıkları telefonların ve bilgisayarların gasp edilmesine meslek kuruluşlarından tepkiler sürüyor.


UYGAD’DAN ALMANYA’YA SERT AÇIKLAMA VE TEPKİ!

 Uluslararası Yazarlar ve Gazeteciler Derneği’nden (UYGAD) yapılan açıklamada,FETÖ’nün  asılsız ihbarı, polisin hukuksuz gözaltı ve gazetecilik faaliyetinin engellemesi, yıldırma ile sindirme uygulamasının takipçisi olunacağı belirterek “Almanya’dan özür bekliyoruz ”denildi.


FETÖ ALMANYA’DA FAALİYETTE!


UYGAD’ın açıklaması şöyle;Türkiye’de Gezi Parkı olayları,17-25 Aralık,7 Şubat MİT Kumpası ve 15 Temmuz kanlı darbe girişimlerinde bulunan FETÖ operasyonlarını bu kez yurt dışından devam ettiriyor. Bunun farkındayız ve bilincindeyiz.

 

ASILSIZ İHBAR İLE HUKUKSUZ DAVRANIŞ!


FETÖ’nün Almanya'daki faaliyetleri hakkındaki haberleri nedeniyle yine iki FETÖ mensubunun asılsız ihbarıyla Alman polisi tarafından hedef alınan meslektaşlarımız İsmail Erel ile Cemil Albay'ın evlerinde ve Sabah gazetesinin Avrupa ofisinde aramalar gerçekleştirilmesi kabul edilebilir bir davranış değildir.


ALMANYA’NIN GERÇEK YÜZÜ ORTAYA ÇIKTI!

Demokrasiyle, insan haklarıyla bağdaştırılamayacak bu tutum, her fırsatta dünyaya basın ile ifade özgürlüğü dersi vermeye kalkan Almanya'nın gerçek yüzünü de ortaya çıkarmıştır.

ALMANYA YETKİLİLERİ, GAZETECİLERDEN ÖZÜR DİLEMELİ

UYGAD olarak bu menfur eylemi en şiddetli şekliyle kınıyoruz.Görevlerini layıkı ile yerine getiren meslektaşlarımıza yapılan bu anlamsız uygulama ve kasıtlı eylemden dolayı Almanya'dan başta arkadaşlarımızın yanı sıra, Türk basını adına özür beklediğimiz bildiriyoruz…


UYGAD KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAK


FETÖ üyelerinin yaptığı bu asılsız ve kasıtlı ihbar ile Alman İç İstihbarat Servisi’nin hukuksuz gözaltılarını ayrıca gazetecilik faaliyetlerinin engelleme konusunun takipçisi olacağımızı önemle açıklıyoruz…

UYGAD’dan SABAH baskınına sert tepki ile ilgili etiketler Sabah Gazetesi Almanya
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.