UYGAD, saldırıya uğrayan İHA muhabiri Mustafa Uslu'nun yanında

Uluslararası Yazarlar ve Gazeteciler Derneği (UYGAD), İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın yeğeni, şoförü ve korumaları tarafından saldırıya uğrayan İHA muhabiri Mustafa Uslu’yu Darıca’da bulunan evinde ziyaret etti.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

İhlas Haber Ajansı Muhabiri Mustafa Uslu, geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'ın çiftliğindeki yıkım kararıyla ilgili haber yapmak için Dilovası’na gitmişti. Türkkan’ın kaçak yapıların olduğu çiftlik çevresinde,dronla görüntü almak için hazırlık yapan gazeteci Mustafa Uslu, 4 kişi tarafından saldırıya uğramıştı. Saldırıda yüzünün sol tarafına aldığı darbe ile yaralanan Uslu tedavi altına alınmış ve sonrasında da evinde istirahate yollanmıştı.

UYGAD, saldırıya uğrayan İHA muhabiri Mustafa Uslu'nun yanında


UYGAD MUSTAFA USLU’NUN YANINDA

Uluslararası Yazarlar ve Gazeteciler Derneği (UYGAD) Başkanı Mevlüt Yüksel ve başkan yardımcısı Murat Aydın, saldırıya uğrayan gazeteci Mustafa Uslu'yu Darıca’da bulunan evinde ziyaret etti.

UYGAD, saldırıya uğrayan İHA muhabiri Mustafa Uslu'nun yanında - Resim : 2


Mustafa Uslu, ziyaret sırasında UYGAD Başkanı Mevlüt Yüksel'e ve UYGAD olarak kendisine sahip çıkılan yazıların ve paylaşımların yapılmasından dolayı teşekkür etti. Uslu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanı Profesör Doktor Fahrettin Altun ile çeşitli medya kuruluşları tarafından kendisine geçmiş olsun mesajları geldiğini ifade ederek, saldırganlar hakkında soruşturmanın yapıldığını ve gerekli şekilde cezandırılacaklarına inandığını ifade etti. 

UYGAD, saldırıya uğrayan İHA muhabiri Mustafa Uslu'nun yanında - Resim : 3


“GEÇMİŞ OLSUN DEMEK İÇİN GELEN VE ARAYANLARA TEŞEKKÜR EDERİM!”

Uslu toplumun her kesiminden gelen desteklerden mutlu olduğunu kaydederken, "Ben işimi yapıyordum. Kimse ile bir kasıtlı bir ilişkim yok,olmazda. Biz gazeteciler olarak, habere bakarız. Kaçak olarak yapılan ve yıkım kararı çıkan bir çiftlik var ise,bu da bir milletvekilinin ise önemli bir haberdir. Sanayii ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank gelerek, geçmiş olsun ziyareti yaptı. Milletvekilleri ve belediye başkanları aradı ve geldi. Hepsine teşekkür tek tek teşekkür ediyorum. Bana Lütfü Türkkan'da gelse, İyi Parti Başkanı Meral Akşener’de gelse, yine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da gelse, aynı şekilde kendilerini karşılarım" vurgusu yaptı. 

UYGAD, saldırıya uğrayan İHA muhabiri Mustafa Uslu'nun yanında - Resim : 4


MEVLÜT YÜKSEL:DAVAYA MÜDAHİL OLACAĞIZ!


Darıca’da bulunan evindeki ziyaret sırasında,UYGAD Başkanı Mevlüt Yüksel ve başkan yardımcısı Murat Aydın, Mustafa Uslu’ya dernek olarak daima yanında olduklarını söyledi.


Başkan Yüksel,”Bu saldırı aniden gelişen bir saldırı olarak asla geçiştirilemez. Çünkü saldırganlar böyle bir yıkım olabileceği, dolayısı ile medyanın gelebileceğini bilerek çekim yapılmaması için talimat ve tedbir alarak organize olmuşlar. Bu planlı yapılan saldırının tüm detaylarının ortaya çıkarılması gerekmektedir. Biz UYGAD olarak, avukat arkadaşımız Devrim Nur Kayalı hanıma vekaletname vererek davaya müdahil olacağız. Bu saldırının takipçisi olacağız.” dedi.

UYGAD, saldırıya uğrayan İHA muhabiri Mustafa Uslu'nun yanında - Resim : 5

USLU’YA ''ÖNCE BİZ YAŞADIK. GAZETECİLERİN ANILARI'' KİTABI HEDİYE EDİLDİ


Öteyandan ziyarete sonrasında, UYGAD Başkanı Mevlüt Yüksel ve başkan yardımcısı Murat Aydın, Uslu'ya, UYGAD tarafından yayınlanan gazetecilerin anılarının yazıldığı ''Önce Biz Yaşadık. Gazetecilerin Anıları'' adlı kitabını hediye etti. Bilindiği üzere UYGAD’ın “Önce Biz Yaşadık” adlı kitabında, saldırıya uğrayan Mustafa Uslu'nun da yaşadığı mesleki anısı gibi çok sayıda anı bulunuyor.

UYGAD, saldırıya uğrayan İHA muhabiri Mustafa Uslu'nun yanında - Resim : 6

UYGAD, saldırıya uğrayan İHA muhabiri Mustafa Uslu'nun yanında ile ilgili etiketler kitap Mustafa Uslu İYİ Parti Saldırı gazetecilerin anıları UYGAD UYGAD Başkanı Mevlüt Yüksel Uluslararası Yazarlar ve Gazeteciler Derneği
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.