Uyanış Büyük Selçuklu Ahmed Sencer kimdir, nasıl öldü? Ahmed Sencer'i kim oynuyor?

Uyanış Büyük Selçuklu Ahmed Sencer kimdir, nasıl öldü? Sultan Melikşah’ın oğlu olan Ahmet Sencer’in hayatı merak ediliyor. Peki, Ahmed Sencer’i kim oynuyor? Detaylar haberimizde…

1086 yılında Sincar'da dünyaya gelen Ahmet Sencer, 1097-1118 tarihleri arası Horasan Selçuklu Sultanı, 1118-1157 döneminde Büyük Selçuklu Sultanı olmuştur. Tarihi kaynaklara göre küçük yaşta hükümdar olan Ahmed Sencer Horasan Valiliği'ni alarak topraklarını genişletmiştir. Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Ahmed Sencer karakterini Ekin Koç canlandıracak.

AHMED SENCER KİMDİR?

Babası Melikşah'tır, annesi cariye kökenli Taceddin Seferiyye Hatun'dur. 1097'de Sultan Berkyaruk 12 yaşında olan kardeşi Ahmed Sencer'e Merv şehrinde merkezi olan Horasan valiliğini verdi. Ahmed Sencer bundan sonra 1097-1118 döneminde hemen hemen 20 yıl devamlı olarak Horasan'ı idare etti ve Horasan'da bağımlı Horasan Selçuklu Devleti sultanı oldu.

Ahmet Sencer ve Berkyaruk'un amcası olan Tutuş Suriye'ye ilerleyerek Şam ve Halep şehirlerini eline geçirip 1118-1157 yılında Suriye Selçuklu Devleti'nin kurucusu olmuştur.

Horasan'da Ahmet Sencer Sultan olarak ilan edildi. Tarihi kaynaklarda yer alan bilgilere göre Sultan Sencer'in karısı Türkan Hatun Sultan Oğuzlar tarafından salıverilmesinden önce öldürüldü. Sultan Ahmet Sencer ise 8 Mayıs 1157'de hayata gözlerini kapadı.

Uyanış Büyük Selçuklu Ahmed Sencer kimdir, nasıl öldü? Ahmed Sencer'i kim oynuyor? ile ilgili etiketler Ekin Koç Uyanış: Büyük Selçuklu Ahmed Sencer
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.