Utku Yuvakuran 2024'e kadar Beşiktaş'ta

Bu sezon Beşiktaş'ın kader maçlarında kaleye geçen ve şampiyonluk yolunda çok değerli katkılar sağlayan kaleci Utku Yuvakuran, mükafaatını 3 yıllık yeni sözleşmeyle aldı. Siyah-Beyazlı takımdaki 5. sezonunu geride bırakan genç file bekçisi Kadıköy zaferi ve Türkiye Kupası şampiyonluğunda kaledeki isimdi.

Beşiktaş yönetimi, 30 Haziran'da sözleşmesi sona erecek olan kaleci Utku Yuvakuran'la 3 yıllık yeni sözleşme imzaladı. Genç eldivenin menajeri Ahmet Bulut ile yapılan görüşmeler sonrası anlaşma sağlandı ve 23 yaşındaki Utku'nun sözleşmesi 2024'e kadar uzatıldı. Siyah-Beyazlı kulübün kısa süre içinde anlaşmayı resmen duyurması bekleniyor.

Beşiktaş'a 2016 yazında Fikret Orman'ın başkanlığı döneminde önce kiralık olarak alınan ve potansiyeli nedeniyle sezon sonu Beylerbeyi'nden tapusu alınan Utku Yuvakuran, şampiyonluk sezundan 6 lig maçında kaleyi korudu.

9. haftadaki 3-2'lik Başakşehir galibiyeti ve 10. haftadaki 3-4'lük Kadıköy zaferinde kalede Utku vardı. Hatırlanacağı gibi o dönem Beşiktaş ile şampiyonluk kelimesi yan yana gelmiyor, teknik direktör Sergen Yalçın'ın başarılı olamayacağı konuşuluyordu. Siyah-Beyazlılar için dönüm noktası olan çok kritik bir süreçte kaleyi koruyan ve başarılı maçlar çıkaran Utku, Kartal'ın İzmir'de Antalyaspor'la oynadığı ve 2-0 kazandığı Ziraat Türkiye Kupası finalinde ilk 11 başlamıştı.

Beşiktaş’ta 5. sezonunu geride bırakan Semih Yuvakuran'ı oğlu, 5 sezonda 20 maçta forma giydi. Siyah-Beyazlı yönetim sözleşmesi biten oyuncularla görüşmeye devam ediyor. Dış transferde ise henüz bir hareketlilik yok. Çeşme'de tatilde olan Sergen Yalçın'ın kısa sürede yeni sözleşmeye imza atacağı belirtildi. Beşiktaş'ın yeni sezon öncesi ilk transferi ise 16 yaşındaki Makedon kanat oyuncusu Besar Gudjufi olmuştu.

Utku Yuvakuran 2024'e kadar Beşiktaş'ta ile ilgili etiketler Beşiktaş Utku Yuvakuran
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.