Üşüyen Avrupalılar geliyor! Kişi başı 600 eurodan başlayan kış tatili...

Alman şirketler, kışı Türkiye’de geçirmek isteyenler için paket turlar düzenliyor. Kişi başı 600 Euro’dan başlayan fiyatlarla satılan paketler, market promosyonu olarak da ilan ediliyor. Oteller, ilandaki fiyatların tanıtım amaçlı olduğunu, ücretlerin bu rakamın çok üzerinde olduğunu belirterek Antalya otellerinin kış aylarında yüzde 100 doluluğa ulaşacağını vurguluyor.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

İlk kez SuperHaber’in gündeme getirdiği ‘Avrupalılar kışı Türkiye’de geçirsin’ projesine Türk girişimciler kadar AB’li şirketler de katılıyor. Türk oteller ve tur şirketleri kış aylarını satmaya başladı. Üstelik geçen yılın iki katı fiyata odalar rezerve ediliyor. Antalya Kent Konseyinin açıkladığı ve tur şirketlerinin çok düşük bulduğu günlük 21 Euro’nun çok üzerinde fiyatlarla satılmaya başladı.

Almanya'nın ucuzluk marketi Lidl, Türkiye tatili satıyor.

5 yıldızlı otelde her şey dahil 22 gün tatil, uçak bileti de içinde 599 Euro fiyatla Almanları Side’ye yönlendiriyorlar. Ancak otel yetkilileri SuperHaber’e yaptıkları açıklamada, ilandaki fiyatın kişi başı ve 599 Euro’dan başlayan fiyatlar olduğunu aynı zamanda Alman ucuzluk marketinin kampanyası olduğunu söyledi. Şu anki fiyatın ise açıklanan rakamın çok üzerinde olduğunu vurguladılar. Avrupa’daki enerji krizi nedeniyle yabancılardan kış turizmi için yoğun talep olduğunu da söyleyen yetkililer, otelin şu anda yüzde 100 dolu olduğunu, Kasım ve Aralık aylarında ise yabancı misafir oranının şimdiden yüzde 50’ye ulaştığını açıkladı.

Öte yandan Antalya’nın başka bölgelerinden de olumlu haberler geliyor. Antalyalı işadamları, ‘Antalya otellerine, kış boyunca 2-3 aylık rezervasyonlar yağıyor‘ şeklinde twitler atıyor. Bazı otel yöneticileri ise, “Her kış kapanan birçok otelde bu kış üşüyen Avrupalı konukları için açık kalacak. Fiyatlar ise geçen kışın iki katını geçti” dedi.

Bu kış gurbetçiler de Türkiye’ye gelecek. Avrupa’daki gaz sıkıntısı nedeniyle Almanya’da ya da başka ülkelerde yaşayan Türkler de bu kış ülkeye gelmeyi planlıyor. Yurtdışı Türklerin Twitter gruplarında Türkiye’ye kışı geçirmek isteyen birçok Türk vatandaşın yorumları bulunuyor.

ÖZEL HABER - İBRAHİM AÇAR

Üşüyen Avrupalılar geliyor! Kişi başı 600 eurodan başlayan kış tatili... ile ilgili etiketler Almanya doğal gaz krizi kış tatili
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.