Usta caz sanatçısı Al Jarreau 76 yaşında hayatını kaybetti

Caz müziğinin efsanevi isimlerinden Amerikalı Al Jarreau 76 yaşında hayatını kaybetti.

Sağlık sorunları nedeniyle bir süre önce kariyerini noktaladığını duyuran Al Jarreau Los Angeles’da bir hastanede tedavi görüyordu.

Caz, pop ve blues alanında kariyeri boyunca yedi Grammy ödülü kazanan Al Jarreau üç farklı kategoride ödül alan tek sanatçı unvanını elde etmişti.

1981 yılında çıkardığı Breaking Away adlı doğaçlama albümü sanatçının ününe ün kattı. We’re In This Love Together ile Roof Garden parçaları da başarılı eserleri arasında yer aldı.

ajsfknmasdf

Geçen yıl Barack Obama tarafından Beyaz Saray’da konser vermek için davet edilen sanatçılar arasında Al Jarreau da bulunuyordu.

1940 yılında Milwaukee’de doğan Al Jarreau şarkı söylemeye küçük yaşlarda barlarda başladı.

Al Jarreau, Grammy Ödülü'nü 7 kez kazanmıştı.

AL JARREAU KİMDİR?

Alwin Lopez "Al" Jarreau (12 Mart 1940 - 2017 12 Şubat) Amerikalı caz şarkıcısı. Yedi Grammy Ödülü kazandı ve bir düzineden fazlası için aday gösterildi. 1981 yılındaki Breakin 'Away en iyi albüm ve 1980'lerin sonlarında çıkan Moonlighting televizyon dizisinin tema şarkısını ile büyük üne kavuşmuştur.

Jarreau altı çocuğun beşinci olarak Wisconsin, Milwaukee'de dünyaya geldi. Babası Yedinci Gün Adventist Kilisesi bakanı ve şarkıcısı idi ve annesi kilise piyanistiydi. O ve ailesi kilise konserlerinde ve menfaatlerde birlikte seslendirdi ve annesi PTA toplantılarında bulundu.

Al Jarreau, Lincoln Lisesi öğrenci konseyi başkanı ve Badger Boys Devlet delegesi idi. Boys Eyaletinde Jarreau vali seçildi. Jarreau 1962'de psikoloji alanında Bachelor of Science derecesi ile mezun oldu.

1967'de akustik gitarist Julio Martinez ile güç birliği yaptı. İkili, Gatsby's adlı küçük bir Sausalito gece kulübünde yıldız cazibe merkezi haline geldi. Bu başarı Jarreau'nun hayatını ve tam zamanlı kariyerinde profesyonel şarkı söylemesine karar vermesine katkıda bulundu.

8 Şubat 2017'de, yoğun iş temposunda yorulup hastaneye kaldırıldı. Kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi!

Usta caz sanatçısı Al Jarreau 76 yaşında hayatını kaybetti ile ilgili etiketler ABD al jarreau caz sanatçısı 76 yaşında hayatını kaybetti los angelas
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.