Üst düzey 2 FETÖ'cüye ceza yağdı...

MİT'in Kosova'da gerçekleştirdiği operasyon sonucunda yakalayıp Türkiye'ye getirdiği üst düzey iki FETÖ'cü Mustafa Erdem ve Yusuf Karabina'nın yargılandığı dava sonuçlandı. Sanık Mustafa Erdem "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan 15 yıl, sanık Yusuf Karabina "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Mustafa Erdem ve Yusuf Karabina Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla cezaevinden katıldı. Sanıkların avukatı Özgür Deniz Özsatıcı ise salonda yer aldı.

Duruşmada söz alan Cumhuriyet savcısı, önceki celselerde verdiği esasa ilişkin mütalaasını tekrarladı.

Mütalaaya karşı diyecekleri sorulan avukat Özsatıcı ise müvekkilleriyle görüşemediği için süre talebinde bulundu. 

Heyetin bu talebi reddetmesinin ardından savunması sorulan sanıklar, haklarındaki suçlamaları reddederek, beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, "örgüt yöneticisi olmak" suçundan hakkında dava açılan sanık Yusuf Karabina'nın eylemini, dosyadaki rapor ve delillere göre "örgüt üyeliği" kapsamında değerlendirdiklerini bildirdi. Karabina'yı "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum eden heyet, verilen ceza miktarı ve mevcut delil durumunu dikkate alarak sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Sanık Mustafa Erdem'i ise "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, bu sanık için de tutukluluk halinin devamı yönünde karar verdi.

Heyet, her iki sanığın üzerlerine atılı "casusluk" suçundan ise beraat etmelerine hükmetti.

 

Üst düzey 2 FETÖ'cüye ceza yağdı... ile ilgili etiketler MİT Kosova FETÖ Operasyon hapis
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.