Üsküdar'da 2 aylık bebeğe hacamat yaptılar

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yer alan bir 'hacamat merkezinde' bebeklere ve çocuklara hacamat yapıldığı iddia edildi. Sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından söz konusu uygulamaya tepki yağdı.

Üsküdar'da kendisini 'Hacamat Uzmanı' olarak nitelendiren Mustafa isimli şahsın açıklamaları sosyal medyada infiale neden oldu. 2 aylık bebeklerden 70 yaşındaki yaşlılara kadar herkese hacamat yaptıklarını belirten şahıs, ''Bizim parayla pulla işimiz yok, herkes hacamat yaptırsın'' ifadelerini kullandı.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, hacamatın tarihinin 5-6 bin yıl öncesine dayandığını anlatan şahıs, ''Hacamat kötü olsaydı o dönemde yapılmazdı. Bu kadar hastalık neden arttı? Hacamat yapılmadığı için arttı. Biz insanlardan bir para talep etmiyoruz, istedikleri kadar veriyorlar'' dedi.

2-3 AYLIK BEBEKLERE HACAMAT YAPILMIŞ

Şahıs çocuklara hacamat yaptığı görüntüleri de şu ifadelerle sosyal medyada paylaştı:

"Hacamat tedavisi yaptıran bebeklerimizin sayısı gün geçtikçe artıyor maşallah diyelim.

Bugün de çocuklara hacamat yaptık. Daha üç aylık bebeğe doğal cam kavanozla hacamat yapıldı, şifa olsun.

Daha iki aylık bebeğimize yoğun gaz problemi sebebiyle hacamat tedavisi uygulandı.''

Üsküdar'da 2 aylık bebeğe hacamat yaptılar

HACAMAT NEDİR?

Sağlık Bakanlığı’na göre hacamat, ''Kan dolaşımını arttırmak ve iyileşme sağlamak için bölgesel vakum oluşturmaya dayanan'' bir yöntem.

 

Üsküdar'da 2 aylık bebeğe hacamat yaptılar ile ilgili etiketler Üsküdar Bebek Sosyal Medya hacamat
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.