Usame Bin Ladin'in 'İkinci 11 Eylül' planı ortaya çıktı: Saklandığı evdeki belgelerde tespit edildi

ABD güçlerinin Pakistan'da 2011 yılında öldürdüğü terör örgütü El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in 'İkinci 11 Eylül' olarak adlandırılacak yeni bir saldırı planı yaptığı öğrenildi. Bin Ladin'in saklandığı evde bulunan belgelere göre, ABD'ye charter jetleri ve tren raydan çıkma planları yapıldı. Ortaya çıkan belge ve mektuplara göre, saldırıların hedefi olarak dönemin ABD Başkanı George W. Bush'un oy aldığı eyaletler belirlendi.

Usame Bin Ladin, 11 Eylül'den kısa bir süre sonra ABD'ye ikinci bir saldırı planladı. İddia Bin Ladin'i öldüren ABD özel kuvvetlerinin teröristin saklandığı evden aldıkları belgelere dayanıyor.

Zira söz konusu belgelerde yer alan bilgiler yıllar sonra kamuoyu ile paylaşılmış, bu paylaşımları mercek altına alan 'Bin Ladin Belgeleri' isimli kitap ile El Kaide liderinin '2'nci 11 Eylül' olarak adlandırılan planları ortaya çıktı. Yeni saldırı planlarını içeren belgelerin gizliliği 2017'den beri kaldırılmış ancak şimdiye kadar bu kısımlar tercüme edilmemişti.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Bin Ladin 11 Eylül'ün ardından ABD'ye charter jetleri ve tren raydan çıkma planları ile saldırmayı planladı.

Usame Bin Ladin'in 'İkinci 11 Eylül' planı ortaya çıktı: Saklandığı evdeki belgelerde tespit edildi

VİETNAM'I ÖRNEK ALDI

Nelly Lahoud tarafından kaleme alınan kitapta Bin Ladin'in ana hedefinin Vietnam Savaşı'ndakine benzer bir protesto dalgası oluşturmak olarak özetlendi.

Teröristin bu hedefine ulaşamamasının onda hayal kırıklığı yarattığını belirten yazar kitabında Bin Ladin'in mektuplarına da yer verdi.

Usame Bin Ladin'in 'İkinci 11 Eylül' planı ortaya çıktı: Saklandığı evdeki belgelerde tespit edildi - Resim : 2

'BUSH'A OY VEREN EYALETLERİ HEDEF OLARAK BELİRLEDİ'

2005 tarihli bir mektupta, Bin Ladin'in, El Kaide'nin ABD'deki saldırılara öncelik vermesi gerektiğini, ancak bunun yalnızca 2004'te Bush'a oy veren eyaletlerde olması gerektiğini yazdı.

Pazar günü CBS'de yayınlanan röportajında Lahoud, 'Tren raydan çıkabilsin diye 12 metrelik çelik rayın kaldırılmasını istedi ve bunu gerçekleştirmek için yapılması gerekenleri açıkladı' dedi.

Bin Ladin'in takipçilerine bunu nasıl yapacaklarına dair yol gösterdiğinin altını çizen yazar El Kaide liderinin ABD'nin 11 Eylül saldırısı sonrası kısıtlı bir yanıt vereceğini düşündüğünü belirtti.

Usame Bin Ladin'in 'İkinci 11 Eylül' planı ortaya çıktı: Saklandığı evdeki belgelerde tespit edildi - Resim : 3

Usame Bin Ladin'in 'İkinci 11 Eylül' planı ortaya çıktı: Saklandığı evdeki belgelerde tespit edildi ile ilgili etiketler ABD Saldırı usame bin ladin El Kaide plan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.