Üretim durdu, 1 ay ara verildi! İşte borsada işlem gören o şirket

Yaşanan deprem felaketinin ardından yatırımcıların gözleri bölgedeki sanayi kuruluşlarına dönmüştü. SASA’dan yeni bir açıklama geldi. İşte tüm detaylar…

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem, tam 11 ilde enkaz ortaya çıkardığı gibi yaşamı da olumsuz etkiledi. Bölgedeki sanayiyi adeta durma noktasına getiren deprem felaketlerinin ardından hem bölge halkının hem de yatırımcıların gözü, bölgedeki işletmelere dönmüştü. Deprem sonrası durumunu açıklayan son işletme Sasa Polyester oldu.

Bölgedeki işletmeler üretime ara verip vermeyeceklerine ilişkin kamuoyuna peş peş bilgilendirme gerçekleştirirken; bir açıklama da Sasa Polyester’den geldi. Deprem hasarına ilişkin bilgi veren Sasa Polyester, aynı zamanda bir süredir yatırımcıların yakından takip ettiği hisse senetlerine ilişkin de önemli bir açıklama yaptı. İşte o açıklama…

SASA, ÜRETİMİNE 1 AY ARA VERDİ

Sasa Polyester’in (SASA) depremden ne kadar hasar aldığı ortaya çıktı. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) geçtiğimiz akşam açıklama yapan SASA; bölgede meydana gelen depremler nedeniyle üretim hattı güvenliğini sağlamak amacıyla Adana’daki DMT (dimetil tereftalat) tesislerinde üretime 1 ay ara verdiğini duyurdu. Bu arada bakım ve onarım çalışmalarını gerçekleştireceğini bildiren SASA, 2022’nin ilk 9 ayında DMT tesisinin, üretim ve satışlardaki payının yaklaşık yüzde 15 seviyesinde olduğunu hatırlattı. Bakım ve onarım çalışmalarının ciro üzerindeki etkilerini de tahmin eden SASA, bu etkiyi ise yüzde 10 ile sınırlı tuttu.

SASA’DAN BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ

Üretim durdu, 1 ay ara verildi! İşte borsada işlem gören o şirket

Öte yandan SASA, en son gerçekleştirilen sermaye artırımı nedeniyle ihraç edilen payların hesaplara geçtiği 10 Ocak 2023 tarihinden itibaren herhangi bir değişiklik olmadığının altını çizen açıklamalarda bulunduktan sonra, yatırımcılardan gelen soruların cevabına istinaden şu açıklamayı gerçekleştirdi:

“Şirketimiz hâkim ortağı ve iştirakleri ve/veya bunlarla ilişkili kişileri tarafından 12 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilen ve KAP üzerinden duyurulan 2.500.000 lot satış işleminden sonra Borsada herhangi bir SASA pay alım satım işlemi gerçekleştirilmemiş olup işlem yapılması durumunda sermaye piyasası düzenlemelerine uygun olarak daha önce de açıklandığı üzere KAP üzerinden kamuya duyurulacaktır.”

Üretim durdu, 1 ay ara verildi! İşte borsada işlem gören o şirket ile ilgili etiketler SASA Borsa İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.