Uraz Kaygılaroğlu'ndan 'sektörde fiziksel ayrımcılık' isyanı

2008 yılında Es Es dizisi ile izleyici karşısına çıkan, 2011 yılında rol aldığı Pis Yedili dizisi ile hafızalara kazınan ve son olarak Sefirin Kızı'nın Gediz'i olarak ekranda boy gösteren oyuncu Uraz Kaygılaroğlu, oyunculuğu ilk başladığı zamanlarda 140 kilo olduğunu ve sektörde fiziksel ayrımcılık yapıldığını söyledi. 76 kilolaya kadar düşen Kaygılaroğlu samimi açıklamalarda bulundu.

Zorlu PSM YouTube kanalından seyircilerle buluşan “İbrahim Selim ile Bu Gece”nin konuğu olan Uraz Kaygılaroğlu, sektörün içerisinde yaşanan fiziksel ayrımcılıklardan rahatsızlık duyduğunu ifade etti.

Uraz Kaygılaroğlu'ndan 'sektörde fiziksel ayrımcılık' isyanı

2017 yılında katıldığı bir canlı yayında 140 kilodan 76 kiloya düştüğünü söyleyen 33 yaşındaki oyuncu ''Kilolu oyunculara ne yazık ki sektörde şans verilmiyor.'' açıklamasında bulunarak ''Belirli bir kilonun üzerindeysen başrol oyuncusunun en yakın arkadaşı olup onun yaşadığı aşka seyirci olmak ve imrenerek bakmaktan başka bir rol düşmüyor sana. Bu bana gerçekçi gelmiyor. Hayat çeşitlilikleriyle güzel sonuçta, belirli bir kilonun üzerindeki insanlar âşık olamaz mı? Mesela bunu izleyemez miyiz biz? Mesela yurtdışında sektörün dinamiğinde böyle bir ayrımcılık yok. Ama ülkemizde ne yazık ki durum hâlâ aynı” şeklinde konuştu.

Uraz Kaygılaroğlu'ndan 'sektörde fiziksel ayrımcılık' isyanı - Resim : 2

''HAKSIZLIKLARA GÖZ YUMMAM''

Kaygılaroğlu, kendisinde katlanamadığı özelliğinin “çok çabuk sıkılması” olduğu itirafında bulundu. Haksızlık karşısındaki hassasiyetini de vurgulayan oyuncu; “Sevmediğim bir insanın uğradığı haksızlığın karşısında da ne yazık ki dururum. Kişiden bağımsız olarak düşünebiliyorum. Kişiyi sevmemeye devam ederim ama haksızlığa göz yummam” dedi.

Uraz Kaygılaroğlu'ndan 'sektörde fiziksel ayrımcılık' isyanı - Resim : 3

TARIK AKAN ANISI

Aile hayatının küçük yaştan itibaren kadınların yoğunlukta olduğu bir şekilde geçtiğini anlatan ünlü oyuncu, Tarık Akan’la ilgili hayalini paylaştı: “Bizim ailede iyi bir erkek figürü yoktu ne yazık ki, o yüzden hep kadınların arasında geçti çocukluluğum diyebilirim, halalarım, teyzelerim, babaannem, anneannem... Çocukken Tarık Akan’ın başrolde dayı olarak yer aldığı ‘Sevgili Dayım’ diye bir film vardı. O filmi izleyip ‘vay be böyle dayı yeğen ilişkileri de olabiliyormuş’ demek ki diye düşündüğümü hatırlıyorum. O zamanlar Tarık Akan’ın dayım olmasını bile istemiştim hatta.”

Uraz Kaygılaroğlu'ndan 'sektörde fiziksel ayrımcılık' isyanı - Resim : 4

Sosyal medyada başlayan 20'li yaşlara ait fotoğraf paylaşma akımına uyan oyuncu, gençlik yıllarında çekilen bir fotoğrafını paylaştı. Kaygılaroğlu, kilolu haliyle çekilen fotoğrafını "Her şey mümkün, pes etme" notuyla paylaştı.

Uraz Kaygılaroğlu'ndan 'sektörde fiziksel ayrımcılık' isyanı - Resim : 5

 

 

Uraz Kaygılaroğlu'ndan 'sektörde fiziksel ayrımcılık' isyanı ile ilgili etiketler Uraz Kaygılaroğlu dizi sektörü film sektörü kilo
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.