Ünlü yönetmen Ezel Akay’dan “Adalar’a sahip çıkın!” çağrısı!

İETT'nin Büyükada'ya getirdiği ve dün çalışmaya başlayan minibüslere tepki büyüyor. Adalar halkının protesto gösterisinden önce ünlü yönetmen Ezel Akay’ın da, ”İstanbulluları Adalar’a sahip çıkmaya çağırıyoruz!” başlığı ile bir bildiri yayınladığı ortaya çıktı. Akay’ın bir gün önce de sosyal medya hesabından yine aynı araç protestosu sırasında gözaltına alınan arkadaşları için mesaj yazdığı ifade edildi.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER


İstanbul’un en güzel tarihi ve turistik yerlerinden Adalar’da başlayan geniş araç protestosu devam ediyor.

ADALAR HALKI İBB’NİN MİNİBÜS ÇALIŞTIRMA KARARINA DİRENİYOR

Adalar halkı İETT'nin Büyükada'ya getirdiği ve dün çalışmaya başlayan minibüslere olan tepkisini sürdürdü. Ellerinde “Adalar'da güvenle yürümek istiyoruz" ve "Yeni araç istemiyoruz" pankartları taşıyan grup, İBB’yi protesto etmek için, Büyükada Çınar Meydanı'nda toplandı. Grupta bulunanlar,Adalar’da minibüs istemediklerini belirterek bu kararın kaldırılmasını istediler.


ÜNLÜ YÖNETMEN EZEL AKAY MESAJLA ÇAĞRIDA BULUNDU

Öte yandan Adalar halkının protesto gösterisine ünlü yönetmen Ezel Akay’ın da destek olduğu ortaya çıktı. Akay’ın,bugün yapılan gösteriden önce ”İstanbulluları Adalar’a sahip çıkmaya çağırıyoruz!” başlığı ile bir bildiri yayınladığı anlaşıldı. Akay’ın sosyal medya hesabından; ”İstanbulluları Adalar’a sahip çıkmaya çağırıyoruz!

Sevgili İstanbullular. Büyükşehir Belediyesi Adalar’da yollarımıza sığmayan, yaya ulaşımına kapatan, kirpilerimizi, kedilerinizi, köpeklerimizi ezen minibüs ucubelerini bize zorla dayatmaya çalışıyor. Bununla da kalmıyor, Adalar’ın yürüyüş yollarını otoyollara çevirecek hazırlıklar yapıyor. Adalar’da ulaşım konusunda müzakere özürlü bir süreç yaşanıyor.” yazdı.

“GÖZALTINA ALINDI ŞİDDET GÖRDÜ”

Akay mesajının devamında yine aynı araç protestosu sırasında gözaltına alınan arkadaşları için, ”Büyükşehir yöneticileri işi buna itirazı olan Adalılar’ı da şiddet kullanarak göz altına aldırmaya kadar vardırdı. Ülke tarihinde ilk defa ulaşımla ilgili bir kararı kabul etmedikleri için Adalılar gözaltına alındı şiddet gördü. Öncelikle Büyükşehir Belediyesi’nden bu kararı gözden geçirmesini ve Adalar’ı savunan insanlardan özür dilemesini talep ediyoruz. Büyükşehir azmanbüslerini çekene kadar mücadelemiz sürecek. Yılmıyoruz ve hep birlikte “azmanbüs”lerin önünde yasal yürüyüş hakkımızı kullanacağımızı buradan ilan ediyoruz.
Şehrini seven bütün İstanbulluları Adalar’a sahip çıkmaya çağırıyoruz.
Sizleri Pazar günü saat 14.00’de Büyükada Arabacılar Meydanı’na bekliyoruz.
Gelin hep birlikte duralım, güçlerimizi birleştirelim. Şehrimizi ve Adalar’ı birlikte savunalım. Adalar’ın yollarının otoyollara dönüştürmesine izin vermeyelim.”yazdığı görüldü.


İETT DAİRE BAŞKANI SAVCI GİBİ “ALIN BUNU”DEDİ İDDİASI!

Öte yandan Ezel Akay’ın açıklamasında gözaltına alınarak şiddet gördüğünü yazdığı protesto olayının bir gün önde yaşandığı belirtildi. Bazı ada sakinlerinin gösteri sırasında minibüslerin önüne geçerek çalışmasına engel olmak istediği bunu gören İETT Metrobüs ve Elektrikli Ulaşım Dairesi Başkanı Ali Tuğrul Küçükalioğl’nun protestoculara karşı ”savcı ya da emniyet müdürüymüş” gibi “Alın bunu” dediği iddia edildi. Akay’ın gözaltıları da,yine sosyal medya hesabından ”Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gözlatına alındık.

Gözaltındaki arkadaşlar :
1) Hatice Kaymakçı
2) Beril Ünal
3) Cem Kesici
4) Cemal Ünal
5) Onur Şen
6) Utku Eroğlu
7) Destan Özgit
8) Muhammet Uygun” yazdığı okundu.


AKAY SOSYAL MEDYADAN ELEŞTİRİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Sinema Dünyası’nın tanınmış ismi Ezel Akay, Adalar’da yaşananlar ile ilgili olarak eleştirilerini sosyal medya üzerinden sürdürüyor. Akay son mesajında ”bu "ADALAR" meselesindeki esas problem "katılımcı demokrasi" konusunu umursamayan yerel yönetim ve bürokrasidir. Biz hangi siyasi görüş iktidarda olursa olsun "yerinden yönetim"in ne demek olduğunu sürekli hatırlatacağız!” yazarak eleştiride bulundu.

Ünlü yönetmen Ezel Akay’dan “Adalar’a sahip çıkın!” çağrısı! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

TUSAŞ Mühendisi: Hainlere inat daha fazla çalışacağız daha fazla üreteceğiz

Ankara’nın Kazan ilçesinde bulunan TUSAŞ tesislerine vardiya değişimi sırasında düzenlenen terör saldırısı sonrası tahliye edilen mühendislerden birinin sözleri tüyleri diken diken etti. Mühendis "Hainlere inat daha çok çalışacağız daha fazla üreteceğiz!" dedi.