Ünlü spor giyim markası Nike’ın stoklarla başı dertte! Küresel indirim zamanı geliyor

Nike, stokların son çeyrekte %44 artarak 9.7 milyar dolara yükseldiğini ve yüksek indirimler ve navlun maliyetlerinin kar marjlarını sıkıştırdığını açıkladı. Yöneticiler, özellikle giyim olmak üzere daha fazla malda indirim yapacaklarını söylediler. Nike'ın hisseleri, üç aylık raporunun ardından geç işlemlerde yaklaşık %10 değer kaybetti.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Wall Street Journal’da yayımlanan habere göre, Nike finans şefi Matthew Friend, "Aşırı envanteri temizlemek için kararlı adımlar atıyoruz" dedi.

Friend, Nike'ın yaz aylarında indirimleri artırmaya başladığını ve Kuzey Amerika'daki envanterin bu çeyrekte zirve yaptığını söyledi. Güz çeyreği için şirket, fazla malları tasfiye etmek için agresif bir şekilde çalışacak ve satın aldığı ürün miktarını sıkılaştırmayı planladığını söyledi.

Friend, envanter yığılmasının çoğunun, Kuzey Amerika'daki önceki çeyreklerde her mevsim için geç gelen giysiler olduğunu söyledi. Envanter seviyelerinin sonbahar çeyreğinde normalleşmeye başlayacağını, ancak kış çeyreğinde bir miktar tasfiyenin beklendiğini vurguladı.

KAZANCI YÜZDE 22 DÜŞTÜ

31 Ağustos'ta sona eren çeyrek için Nike, bir önceki yıla göre %4 artışla 12.7 milyar dolar gelir bildirdi. Kazançlar %22 düşüşle 1,5 milyar dolara düştü.

Yılbaşı alışverişi sezonu yaklaşırken ve tüketici perakende harcamalarındaki belirsizlikle birlikte Nike, işinde darboğazlar yaratan üretim gecikmeleri ve daha uzun nakliye sürelerinin üstesinden gelmeye devam ediyor. Nike yöneticileri, Kuzey Amerika'daki envanterin bir yıl öncesine göre %65, nakliye halindeki envanterin ise bir yıl öncesine göre %85 arttığını söyledi.

 

HABER: İBRAHİM AÇAR

Ünlü spor giyim markası Nike’ın stoklarla başı dertte! Küresel indirim zamanı geliyor ile ilgili etiketler nike stok
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.