Ünlü şef Arda Türkmen'den şaşırtan itiraf: 'Ayı eti çok lezzetliydi'

Ünlü şef Arda Türkmen, Simge Fıstıkoğlu'nun YouTube'da yayınlanan Hayat Okulu programına konuk oldu. Programda şaşırtan bir itirafta bulunan şef Arda Türkmen yediği en enterasan yiyecekleri sıraladı: Ayı, balina, örümcek, salyangoz....

Arda'nın Mutfağı adlı kitabı ve aynı adı taşıyan televizyon programıyla tanınan şef Arda Türkmen, Youtube'da Simge Fıstıkoğlu'nun konuğu oldu. Ünlü şef Arda Türkmen, katıldığı programda yaptığı yiyecek itirafıyla şaşırttı.

 arda-turkem-simge-fistikoglu

Simge Fıstıkoğlu'nun ''Ağzıma koymam dediğin bir şey var mı?'' sorusunu yönelmesi üzerine Arda Türkmen ''Ağzıma koymam dediğim bir şey yok. Her şeyi yerim. Tuhaf şeyler de yedim'' dedi.

''AYI ETİ ÇOK LEZZETLİYDİ''

Fıstıkoğlu'nun, Türkmen'e ''En kötüsü neydi, ya da en garibi? En enteresan tecrübe hangisiydi?'' diye sorması üzerine ünlü şef şu açıklamayı yaptı: ''Kötü değil de... Snowboard diye bir adaya gittik. Dünyanın en kuzeyindeki yerleşke. Daha ötesinde kara parçası yok. Orada geleneksel olarak balina yapıyorlar. Bize de balina tattırdılar. Olmasa da olurmuş. Yazık hayvana ama oranın coğrafyasında o yeniyor. Biz burada kuzu yiyoruz, onlar orada lama yiyor. Herkes kendi coğrafyasında varolan hayvansa proteini yiyor. Balina yemesem de olurdu herhalde. Ama ayı tattım. Ayı çok lezzetli. Böyle deyince insanlar nefret ediyor. Örümcek yedim, yemesem de olur. Her yerde örümcek satıyorlar. Oranın da orasında o meşhur. Kötü müydü, değildi. Tavuk gibi çıtır çıtırdı. Salyangoz da yedim. Güzel bir kuzu pirzola varken insan bunları aramıyor.''

arda-turkmen

ARDA TÜRKMEN KİMDİR?

1975 İstanbul doğumlu olan Arda Türkmen, 1994 yılında Saint Benoit Fransız lisesinden mezun oldu. 1999 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünden mezun oldu. 2001 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri sanatları bölümünden mezun olarak çift anadal yaptı.

2003 yılında Askerliğini Denizli 11nci Piyade Tugay Komutanlığında Kısa dönem Karargah S1 yazıcısı olarak tamamladı.

1995 -2000 yılları arasında 350 den fazla üniversite tur organizasyonu, 100 den fazla sanatçılı konser organizasyonu yaptı 1998 – 2000 yılları arasında Uludağdaki A-Bar’ı işletti. 2001 – 2003 yılları arasında birçok konser, produksiyon, ve organizasyon işlerinde yöneticilik yaptı. 2003 yılında Roka Davet catering şirketini kurdu. 2008 yılında Asmalımescit’te 11 Leblon isimli Restaurantını açtı. Leblon Issız adam filmine ev sahipliği yapan mekan olarak da bilinmektedir. 2010 yılında CNNTürk televizyonu için ‘’ Arda’nın mutfağı ‘’ isimli yemek programını yapmaya başladı. 2012 yılı Nisan ayında sahibi oldugu Roka Davet’i sattı.

2012 yılının başında Sabah gazetesinde Arda’nın mutfağı sayfasını yazmaya başladı 2012 yılının ortalarına doğru La Cucina Italiana dergisinde yemek yazıları ve tarifleri yazmaya başladı 2013 yılında Sabah Gazetesi'ndeki yazılarını sonlandırıp Hürriyet pazar ekinde Arda’nın Mutfağı sayfasını yazmaya başladı.

2013 yılında Leblon!u kapatarak, Forneria’yı Karaköyde açtı. 2015'te mükellef 2016 da açtığı Central ile restaurant sayısını 3 e çıkardı.

5 arkadaşı ile kurduğu Velotürk ile, sosyal sorumluluk projeleri geliştirip, Türkiye genelinde ilk öğretim düzeyindeki çocuklara bisiklet dağıtımları yapıyorlar. Bugüne kadar 2600 bisiklet dağıttılar.

9 sezondur yaptığı Arda’nın mutfağı programı Kanal D ekranlarında devam etmektedir.

Ünlü şef Arda Türkmen'den şaşırtan itiraf: 'Ayı eti çok lezzetliydi' ile ilgili etiketler arda türkmen simge fıstıkoğlu Hayat Okulu ayı eti
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.