Ünlü performans sanatçısına tablolu saldırı! /VİDEO

Dünya'nın en ünlü performans sanatçılarından Marina Abramović Floransa Bienali kapsamındaki “The Cleaner” sergisinin çıkışında saldırıya uğradı.

Sanattaki 50. yılını İtalya’da kutlayan Abramović’in kafasına, üzerinde sanatçının kendi portresi bulunan bir tablo ile vuran Çek Cumhuriyeti asıllı kişi, olayın ardından gözaltına alındı.

51 yaşındaki saldırganın, geçmişte de farklı sanatçılara saldırılarda bulunduğu ve kendisini performans sanatçısı olarak tanımladığı ortaya çıktı.

 “BUNU KENDİ PERFORMANS SANATIM İÇİN YAPTIM”

 Saldırıdan yara almadan kurtulan Marina Abramović, olayın ardından saldırganla görüştü. Önce şoke olduğunu ancak neden böyle birşey yaptığını anlamak için saldırganla konuşmak istediğini açıklayan sanatçı “Neden bana karşı nefret hissettiğini bilmek istedim” dedi. Saldırgan ile konuştuğundaysa “Bunu kendi performans sanatım için yaptım” cevabını aldığını açıkladı.

 

Ünlü performans sanatçısına tablolu saldırı! /VİDEO ile ilgili etiketler Saldırı marina abramovic Floransa Bienali
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.