Ünlü müzisyen Durul Gence'den acı haber! Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

Bir süredir yoğun bakımda olan ve kanser tedavisi gören efsanevi davulcu Durul Gence 81 yaşında hayatını kaybetti. Ankara'da tedavi gören Gence'den gelen acı haber müzik camiasını yasa boğdu.

70’li yıllarda yaptığı başarılı işlerle adını duyuran, kanser tedavisi gören 81 yaşındaki Durul Gence, sağlık durumunun ağırlaşması nedeniyle 6 Ekim'de Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Günler sonra ünlü müzisyenden acı haber geldi. Yoğun bakımdaki Durul Gence hayatını kaybetti.

Ünlü müzisyen Durul Gence'den acı haber! Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

Durul Gence, Türkiye’de ve yurtdışında çok sayıda ünlü isimle birlikte çalışmıştı. Ünlü müzisyen uzun süredir parkinson hastalığı ile de mücadele ediyordu.


'SANAT CAMİAMIZIN BAŞI SAĞ OLSUN'

Durul Gence'nin vefatının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Twitter sayfasında baş sağlığı mesajı yayınlandı:

"Türk müziğinin öncülerinden, usta sanatçı Durul Gence'nin vefatını üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm yakınlarına sabır diliyoruz. Sanat camiamızın başı sağ olsun."


Ünlü müzisyen Durul Gence'den acı haber! Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti


DURUL GENCE KİMDİR?

Türk caz müzisyeni ve orkestra şefi Durul Gence, 1954 yılında girdiği Deniz Harp Okulu'nda davul çalmaya başlayarak müzik hayatına atıldı. Gence, 1970 yılında yaptığı Şeyh Şamil plağı ile ünlendi. Okul yıllarında kurduğu müzik topluluğu ve ardından çalıştığı "İstanbul Express", kurduğu "Asia Minor Mission" topluluklarıyla, Ajda Pekkan, Rüçhan Çamay, Gönül Yazar, Alpay, Tanju Okan, Ertan Anapa gibi isimlere eşlik eden sanatçı, yurt dışında da Herb Geller, Sonny Sharock, Bertice Reading, Four Pennies, Lili İvanova, Mads Vinding, Peter Bastian, Anders Koppel, Herbie Mann gibi isimlerle çalıştı.

 

Ünlü müzisyen Durul Gence'den acı haber! Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti ile ilgili etiketler kanser yoğun bakım Durul Gence Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi parkinson
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.