Ünlü jokey Selim Kaya babasını kaybetti

Türkiye'nin en iyi jokeylerinden birisi olan "Fair Play Ödüllü" Selim Kaya, pazar günü koşulacak olan 94.Gazi Koşusu'na katılamayacak. Kaya’nın Şanlıurfalı eski at yetiştiricisi olan babası Ahmet Kaya’nın yaşamını yitirmesi nedeni ile bir süre yarışlara katılamayacağı belirtildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye’de her gün on binlerce insanın milyonlarca lira para yatırdıkları at yarışları yine gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Ünlü jokey Selim Kaya babasını kaybetti

HALİS KARATAŞ’IN ATA VURMASI OLAYI GÜNDEMİ KORUYOR

Ünlü jokey Halis Kaya’nın geçtiğimiz günlerde Veliefendi’deki 7’inci yarışta bindiği atı yumruklamasının gölgesinde pazar günü 94. Gazi Koşusu yapılacak. Bindiği ata şiddet uygulayan Halis Karataş bu olaydan sonra yarışseverlerden büyük tepki almıştı. Ünlü jokey gelen bu tepkiler üzerine Gazi Koşusu sonrasında bir süre atlara binmeyeceğini açıklamıştı.

 

Ünlü jokey Selim Kaya babasını kaybetti - Resim : 2

SELİM KAYA GAZİ KOŞUSU'NU İPTAL ETTİ

Türkiye'nin en iyi jokeylerinden birisi olan ve tek "Fair Play Ödüllü" alan jokeyi Selim Kaya’nın, pazar günü koşulacak olan 94.Gazi Koşusu’na katılamayacağı öğrenildi. Yarışseverler, her yıl yurt içi ile yurt dışından yerli ve yabancı çok sayıda davetlinin izlediği Gazi Koşusu, bu sene sönük geçeceği öne sürüyorlar. Yarışseverler, yaptığı centilmenlik dışı hareket nedeniyle morali bozuk olan Halis Karataş'ın ardından, babasının vefatı nedeni ile katılamayacak Selim Kaya’nın olmamasından dolayı yarışın heyecansız geçeceği ifade ediyorlar.

Ünlü jokey Selim Kaya babasını kaybetti - Resim : 3

BABASI ESKİ AT YETİŞTİRİCİSİ

Selim Kaya’nın Şanlıurfalı eski at yetiştiricisi olan 78 yaşındaki babası Ahmet Kaya’nın yaşamını yitirmesi nedeni ile bir süre yarışlara katılamayacağı belirtildi. 2010 yılında “Mystical Storm” adlı İngiliz atı ile 84.Gazi Koşusu’nu kazanan Selim Kaya’nın pazar günkü yarışa katılmaması yarışseverlerde üzüntü yarattı. Baba Ahmet Kaya dün Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde daha önce ölen oğullarının yanında toprağa verildi.

Ünlü jokey Selim Kaya babasını kaybetti - Resim : 4

SELİM KAYA: SENEYE İNŞAALLAH

SuperHaber ünlü jokey Selim Kaya’ya ulaşarak başsağlığı diledi. Ünlü jokey, “Bu sene Gazi Koşusu öncesi atamız ve bizi yetiştiren Türkiye’nin yerelde başlayıp ulusalda atçılık konusunda büyük hizmetleri olan babamız Ahmet Kaya’nın beklenmedik vefatı nedeni ile katılamıyorum. Yarışseverlerden anlayış bekliyorum. Seneye inşallah katılır ve kazanırız.” dedi.

Ünlü jokey Selim Kaya babasını kaybetti - Resim : 5

DAHA ÖNCE İKİ AĞABEYİNİ KAYBETMİŞTİ

Ünlü jokey Selim Kaya, 2017 yılında 5 ay ara ile iki ağabeyini kaybetmişti. Selim Kaya’nın Türkiye Safkan Arap Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Başkanı 47 yaşındaki ağabeyi Ramazan Kaya beyin kanaması geçirerek yaşamını yitirmişti. Ramazan Kaya’nın ölümünden 5 ay önce de yarışta atından düşüp Selim Kaya’nın jokey kardeşi beyin kanaması geçirmiş ve yaşamını kaybetmişti. Ramazan Kaya’da kardeşi Ömer Kaya’nın mezarının yanına defnedilmişti.

Ünlü jokey Selim Kaya babasını kaybetti - Resim : 6

 

Ünlü jokey Selim Kaya babasını kaybetti ile ilgili etiketler vefat Jokey Selim Kaya babası Ahmet Kaya gazi koşusu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.