Ünlü Jokey Halis Karataş'a şok suçlama

Türkiye'de yarış hayatı boyunca en çok yarış kazanan ve 'Sihirbaz' lakabı ile tanınan jokey Halis Karataş için savcıya suç duyurusunda bulunuldu. Halis Karataş’ın eski eniştesi olan ve 16 yıl önce ayağından vurulan Ahmet Akbulut’un, Çağlayan Adliyesi’nde Terör Suçları Soruşturma Bürosu savcısına ifade verdiği öğrenildi. Akbulut ifadesinde kendisini Halis Karataş’ın vurdurduğunu belirterek, FETÖ’nün beraat ettirdiğini ve mafya babası Sedat Şahin’in de kendisini koruduğunu iddia etti.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Hipodromların 'Sihirbaz' lakabı ile tanınan ünlü jokeyi Halis Karataş için savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Halis Karataş’ın eski eniştesi olan ve 2005 yılında Kaynarca’dan kaçırılarak ayağından vurulan Ahmet Akbulut’un, Çağlayan Adliyesi’nde savcıya ifade verdiği öğrenildi. Ahmet Akbulut, Çağlayan Adliyesi Terör Suçları Soruşturma Bürosu savcısına verdiği ifadesinde, kendisini Halis Karataş’ın vurdurduğunu belirterek, FETÖ’nün beraat ettirdiğini ve mafya babası Sedat Şahin’in de kendisini koruduğunu iddia etti.

Ünlü Jokey Halis Karataş'a şok suçlama

"SİLAHLI SALDIRIDA VURULARAK YARALANDIM VE SAKAT KALDIM!"

İzmir’de yaşadığı öğrenilen Ahmet Akbulut’un, 29/05/2019 tarihinde CİMER’e, 2005 yılındaki vurulma olayı ile ilgilli olarak ihbarda bulunduğu ve bunun üzerine görüntülü olarak ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

Ünlü Jokey Halis Karataş'a şok suçlama - Resim : 2

Akbulut savcıya verdiği ifadesinde kendisini at yarışlarındaki şike konusu nedeniyle, Halis Karataş’ın vurdurduğunu söylediği belirtildi. Akbulut ifadesinin devamında, "Ben ünlü jokey Halis Karataş'ın kız kardeşi Hayriye Avcı ile evliydim. Bu sebeple kendisini tanırım. Halis Karataş’ın jokey olmasından kaynaklı olarak, at yarışlarında şike yaptığına ilişkin duyumlarım vardı. Bu hususu Halis Karataş'a söyledim ve elimde belgeler olduğunu bildirdim. Bu olayın hemen ardından, silahlı saldırıda yaralandım. Halen ayağımdan sakat durumdayım. Olayın azmettireni Halis Karataş olmasına rağmen, kendisi yargılanmadan beraat etmiştir. Şike hususuna ilişkin bildiklerimin hepsini bu dosya kapsamında anlatmıştım." dedi.

Ünlü Jokey Halis Karataş'a şok suçlama - Resim : 3

"HALİS KARATAŞ'I SEDAT ŞAHİN'İN KORUDUĞUNU ÖĞRENDİM!"

Ahmet Akbulut ifadesinde Halis Karataş’ı, suç örgütü lideri olarak tanınan Sedat Şahin’in koruduğunu öne sürdü. Akbulut, "Ağır şekilde yaralanmam üzerine Halis Karataş’ı öldürtmek niyetindeydim. Tuzla’da hatırlayamadığım aracılar vasıtası ile iki kişi ile görüştüm. Bu şahıslara Halis Karataş’ı vurmak istediğimi söyledim. Onlar da bana, 'biz vururuz, bizden haber bekle' dediler. Yaklaşık bir hafta sonra bu şahıslar bana Halis Karataş’ın suç örgütü lideri Sedat Şahin’in koruması altında olduğunu ve ona zarar vermemem gerektiğini, zarar verdiğim taktirde benim zarar göreceğimi söylediler. Dolayısıyla Halis Karataş suç örgütü lideri Sedat Şahin in koruması altındadır. Bu olay 2006/2007 yılında gerçekleşmiştir.” şeklinde ifade verdi.

Ünlü Jokey Halis Karataş'a şok suçlama - Resim : 4

"ARİF ERDEM VE HAKAN ŞÜKÜR HALİS KARATAŞ’IN SAMİMİ ARKADAŞLARI!"

Ahmet Akbulut, savcılık ifadesinde kendisini vurdurduğunu söylediği Halis Karataş’ı, FETÖ/PYD’nin beraat ettirdiğini söyleyerek, "Halis Karataş’ın beni kurşunlatmış olmasına rağmen, yargılama dosyasında beraat etmesinin nedeninin FETÖ/PYD üyesi olması olarak düşünüyorum. Halis Karataş, Arif Erdem ve Hakan Şükür adlı FETÖ/PYD mensubu şahıslarla iyi arkadaştır. Bu şahıslarla sık sık vakit geçirir ve bilardo oynarlardı. Halis Karataş’ın bu şahıslarla samimi olması nedeniyle,örgüt mensubu olduğunu düşünüyorum. Olaya dair bilgim bundan ibarettir." ifadelerine yer verdi.

Ünlü Jokey Halis Karataş'a şok suçlama ile ilgili etiketler FETÖ PYD Hakan Şükür jokey Halis Karataş ahmet akbulut
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.