Ünlü iş adamı İhsan Kalkavan'a yakalama kararı! İhsan Kalkavan kimdir?

Armatör iş adamı İhsan Kalkavan'a FETÖ soruşturmasında yakalama kararı verildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, iş adamı İhsan Kalkavan hakkında, ''silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün ''imamlarından'' H.P'nin ifadeleri doğrultusunda İhsan Kalkavan hakkında, ifadeye çağrıldığı ancak kendisine ulaşılamadığı gerekçesiyle yakalama kararı çıkarılması talep edildi.

Talebi değerlendiren İstanbul 12. Sulh Ceza Hakimliği tarafından, Kalkavan'ın firari konumda olduğu, kendisine çağrı yapıldığı ancak ulaşılamadığı belirtilerek, Kalkavan hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan yakalama kararı çıkarılmasına hükmedildi.

221120161519009713836_3.jpg

FETÖ soruştumasında hakkında yakalama kararı çıkarılan İhsan Kalkavan kimdir?

1948 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve orta okulu İskenderun Lisesi’nde, liseyi Mersin’de Tevfik Sırrı Gür Lisesi’nde bitirdi. 1975 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Üniversiteden önce, 1968 yılında, Yusuf Kalkavan ve Oğulları Şirketi’nin hissedarı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak ticari yaşamına başladı.

1975 yılında Yüksek Denizcilik Okulu fark derslerini vererek Uzak Yol Güverte Zabiti (Kaptan) yetki belgesine sahip oldu. 1978 yılında babasının trafik kazasında vefatı ile kardeşleriyle birlikte kurduğu tüm şirketlerin yönetiminde görev aldı.

Asya Finans ve Işık Sigorta dahil olmak üzere 15’den fazla uluslararası şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Evli ve 2 kız, 1 erkek çocuk babasıdır. Türkiye’nin gemi sayısı ve toplam tonajı itibariyle en büyük filosunun başında bulunmaktadır.

Beşiktaş Jİmnastk Kulübü'nde uzun süre yöneticilik yaptı.

221120161519129716344_3.jpg

Ünlü iş adamı İhsan Kalkavan'a yakalama kararı! İhsan Kalkavan kimdir? ile ilgili etiketler FETÖ İhsan Kalkavan armatör BJK yakalama tutuklama
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.