Ünlü Halk Ozanı Hilmi Şahballı bypass ameliyatı oldu

Türkiye’yi yıllarca yurtdışında bir çok ülkeyi gezerek, türkülerimizin ve Türk kültürünün yayılmasına yardımcı olan ünlü halk ozanı Hilmi Şahballı kalp ameliyatı oldu. İstanbul’da özel bir hastanede by pass ameliyatı olan Hilmi Şahballı’nın tıkalı 3 kalp damarı değiştirildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Kahramanmaraşlı ünlü halk ozanı Hilmi Şahballı adeta yeniden yaşama döndü.

Başta Almanya olmak üzere Türkiye’yi yıllarca yurtdışında birçok ülkeyi gezerek tanıtan, türkülerimizin ve Türk kültürünün yayılmasına yardımcı olan ünlü halk ozanı Hilmi Şahballı’nın geçtiğimiz günlerde rahatsızlandığı belirtildi.

KALP RAHATSIZLIĞI YAŞIYORDU

Ünlü ozanın yaşadığı sağlık sorunlarının ardından, ailesinin kendini hastaneye götürdükleri ve doktorların da kalp ameliyatına karar verdikleri söylendi.

3 KALP DAMARI DEĞİŞTİ

İstanbul’da bulunan özel bir hastanede önceki gün kalp ameliyatı olan ünlü Ozan Hilmi Şahballı’nın kalbine giden ve tıkalı 3 kalp damarının değiştiği ifade edildi. Hilmi Şahballı’nın ameliyat öncesi ve sonrası durumununu ailesi adına eşi Zeliha Şahballı açıkladı.


“RABBİMİZE ŞÜKÜRLER OLSUN! ALLAH BABAMIZI BİZE BAĞIŞLADI..”

Zeliha Şahballı, eşi Hilmi Şahballı’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Babamız, canımız, her şeyimiz; asrımızın en kıymetli halk ozanı Hilmi Şahballı, bugün çok ağır bir kalp ameliyatı geçirdi. Kalbinde tıkalı olan 3 damar değişti. Çok riskli ve çok zor bir ameliyatı, Yüce Rabbimizin izniyle sağ salim atlattık. Yaklaşık 1 haftadır ciddi kalp sorunu yaşayan Babamız Hilmi Şahballı'yı Rabbimiz bize bağışladı, akşam saatlerinde yoğun bakımdan çıktı. Durumu şuanda çok iyi. Riskli ve çok zor bir ameliyatı başarıyla gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanlarımızdan Prof. Dr. Barboros Kınıoğlu, Prof. Dr. Hakan Uçar hocalarımıza çok teşekkür ederiz. Rabbim bu zor günlerde çaba gösteren tüm sağlık çalışanlarımızın ve doktorlarımızın yar ve yardımcısı olsun. Allah onları başımızdan eksik etmesin.” mesajını paylaştı.


BİRÇOK ŞİİRİ DİLLERDE PELESENK OLAN ŞARKI OLDU

Türkiye’nin yetiştirdiği son ozanların en yetenekli sanatçılarından olan Ozan Hilmi Şahballı’nın 750'nin üzerinde şiiri bulunuyor. Bu şiirlerin 300'ünü besteledi. Bunlardan bazıları şöyle: "Yürüyorum, Esmerin adı Oya, Kızılırmak, Yoruldum, Volkan gibiyim, Doğ güneş, Aman Dokunmayın çok fenayım, Takatım mı var, Bir yudum su, Bahar gelmiş bizim ele, Zım zım, Mahkumların Türküsü, Neden bana gönül verdin, Unutuldum, Oda yandı bende yandım, Ay Kızım Kınalı kuzum."

Ünlü Halk Ozanı Hilmi Şahballı bypass ameliyatı oldu ile ilgili etiketler hilmi şahballı halk ozanı kalp ameliyatı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.