Ünlü finansçı döner Alman icadı dedi, gerekli dersi aldı: 1 milyon kişi okudu

Uluslararası Finans Enstitüsü Şef Ekonomisti Robin Brooks, Türk dönerine dil uzatınca Türk takipçiler ünlü şefi, pişman etti.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Brooks, dünyanın en iyi 5 mutfağı arasında Türkiye’yi göstermeyince ortalık karıştı. Brooks, dünyada en iyi 5 mutfak için

1. Almanya
2. Japon
3. Kore
4. italya
5. İngiltere

sıralaması yaptı. 

Türk takipçilerin ‘döner’i hatırlatması üzerine, bir de dönerin Almanya’da keşfedildiğini yazınca ünlü ekonomisti takip eden Türk akademisyenler ve mutfak uzmanları Brooks’a gerekli yanıtları verdi.

Brooks, “Türk yemekleri temelde Alman yemeğidir. Örneğin ünlü Döner aslında 1976 yılında bir Cumartesi öğleden sonra güzel Lüdenscheid şehrinde icat edildi” diye yazdı.

Türk ve yabancı takipçiler, Brooks’un içkiyi fazla kaçırdığını ya da şaka yaptığını yazarak, dalga geçti. 1 milyonun üzerinde okunan gönderiye yorum yapanlar arasında Türkiye’nin önde gelen finansçıları de yer aldı.

Brooks’un Avrupa’da ciddi ekonomik kriz beklediğine dair gönderi ise 41 bin gösteri aldı.

Ünlü finansçı döner Alman icadı dedi, gerekli dersi aldı: 1 milyon kişi okudu

Ünlü finansçı döner Alman icadı dedi, gerekli dersi aldı: 1 milyon kişi okudu ile ilgili etiketler Alman döner
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.