Üniversite tercihi yapacaklar dikkat! Akdeniz Üniversitesi hakkında her şey...

Üniversite adaylarının uzun bir maratondan geçip YGS ve LYS sınavlarının ardından tercih heyecanı sardı. Böylece üniversite adayları kendilerine üniversite bakmaya başladı. Peki hangi üniversite tercih edilmeli? Bugün sizlere Akdeniz Üniversitesi'nin tanıtımını yapacağız.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

Üniversite adaylarının uzun bir maratondan geçip YGS ve LYS sınavlarının ardından tercih heyecanı sardı. Böylece üniversite adayları kendilerine üniversite bakmaya başladı. Peki hangi üniversite tercih edilmeli? Bugün sizlere Akdeniz Üniversitesi'nin tanıtımını yapacağız.

Ekran_Resmi_2017-07-12_16.33.19

Ekran_Resmi_2017-07-12_16.33.50

Ekran_Resmi_2017-07-12_16.34.37

Ekran_Resmi_2017-07-12_16.34.54

Ekran_Resmi_2017-07-12_16.35.26

Ekran_Resmi_2017-07-12_16.36.42

Ekran_Resmi_2017-07-12_16.36.57

FAKÜLTELER

TIP FAKÜLTESİ

ak1_1

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi, 1973 yılında Ankara Üniversitesi’ne bağlı Antalya Tıp Fakültesi olarak kurulmuştur. Fakülte, 1977 yılına kadar eğitimini Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi içinde sürdürmüştür. 1982 yılında Akdeniz Üniversitesinin kuruluşu ile adı Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak değiştirilmiştir. Fakültede, Temel Tıp Bilimleri, Dahili Tıp Bilimleri ve Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümlerinde 44 anabilim dalı bulunmaktadır. Fakültenin mezuniyet öncesi tıp eğitimi programı, 2010 yılında UTEAK tarafından akredite edilmiş ve Türkiye’de ilk akredite olan tıp fakülteleri arasında yerini almıştır. Temel bilimler binası, modem laboratuvarlar, eğitim amaçlı çok sayıda maket, simüle hasta laboratuvarı, simülasyon laboratuvarı gibi modem ders araç ve gereçleri ile donatılmıştır. Derslik ve laboratuvarlarda Probleme Dayalı Öğrenim (PDÖ) oturumları ve interaktif yöntemlerle teorikve uygulamalı eğitim yürütülmektedir. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinin temel amacı, tüm toplumun sağlık düzeyini yükseltecek, nitelikli hekimler ve akademisyenler yetiştirmek ve evrensel düzeyde sağlık hizmetleri sunmaktır.

ZİRAAT FAKÜLTESİ

ak2

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi, 1984- 1985 eğitim-öğretim yılında Bahçe Bitkileri Bölümü ile öğretime başlamıştır. Fakültede, Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Zootekni, Tarım Makinaları, Tarım Ekonomisi, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Peyzaj Mimarlığı ve Tarımsal BiyoteknolojiBölümleri’nde lisans ve/veya lisansüstüeğitim öğretim verilmektedir. Fakültede, 20 adet muhtelif Iaboratuvar, uygulama seraları, hayvancılık tesisleri ve süt işleme tesisi bulunmaktadır. Fakültede, temel bilimsel araştırmalar ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanında, bölgedeki tarımsal sorunların çözümüne ve tarıma dayalı sanayi sektörlerinin gereksinimlerine yönelik hizmetler de verilmektedir. Fakülte, modem teknoloji ve sürdürebilirlik temelinde eğitim- öğretim ve nitelikli araştırma faaliyetleri yürüten, bilgi üreten, ürettiği bilgiyi ekonomik ve toplumsal faydaya dönüştüren, çevreye duyarlı, biyolojik çeşitliliği ve doğal kaynakları koruyan, paydaşların beklentilerini karşılayan, ilgili sektörler ve bölge halkı ile bütünleşen, uluslararası düzeyde tanınan, Türkiye’nin seçkin fakültelerinden biri olma vizyonunu taşımaktadır.

FEN FAKÜLTESİ

ak3

Fen Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi olarak 1982 yılında eğitime başlamıştır.Fakülte, 2010-2011 eğitim-öğretim döneminden itibaren öğretime Fen Fakültesi olarak devam etmektedir. Fakülte, Fizik Bölümü, Biyoloji Bölümü, Kimya Bölümü, Matematik Bölümü ve Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü olmak üzere 5 bölümden oluşmaktadır. Fakültede 75 akademik 30 idari personel görev yapmaktadır. Ancak akademik personelin sayı ve kalite bakımından artırılması planlanmaktadır. Fakülte bünyesinde ikinci öğretim faaliyetleri Matematik ve Biyoloji Bölümlerinde yürütülmektedir. Fakültede yürütülen eğitim, öğretim ve bilimsel faaliyetlerin yanında, kuruluş ve işletmelere ürün ve hizmet üretim aşamasında ihtiyaç duyduğu deney, analiz ve danışmanlık hizmetleri verilmektedir. Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi çağdaşlığı, evrenselliği, gelişmeyi ve ilerlemeyi hedefleyen çalışmalar yürütmektedir. Bu doğrultuda Fakültenin hedefi “Hayatta en Hakiki Mürşit İlimdir, Fendir” diyen ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği yolda yürümektir.

EDEBİYAT FAKÜLTESİ

ak4

Fakülte, Fen-Edebiyat Fakültesi adıyla 1982 yılında eğitim ve öğretim faaliyetine başlamıştır. Fakülte, 2012-2013 eğitim öğretim yılında yeni binasıyla öğrencilerin hizmetine sunulmuştur. Yeni hizmet binasında her bölümde iki adet 96 kişilik, bir adet 108 ve bir adet 132 kişilik olmak üzere dört adet derslik, bir adet kütüphane ve bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır. Fakültede, Arkeoloji, Tarih, Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri, Batı Dilleri ve Edebiyatları, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Felsefe, Gerontoloji ve Sanat Tarihi Bölümlerinde, 23 anabilim dalında örgün ve ikinci öğretim olarak eğitim ve öğretim hizmeti sunulmaktadır. Fakülte, Atatürk İlke ve Devrimleri’ni rehber edinerek, bunların Türk sosyal hayatında uygulanması için temel ve sosyal bilim alanlarını kullanarak harekete geçirmeyi, öğrencilerini, bugünün olduğu kadar geleceğin dünyasında da başarı koşullarını kavramış bireyler olarak yetiştirmeyi ve uluslararası bir konum kazanmayı amaçlamaktadır.

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

ak5_1

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 1993- 1994 akademik döneminde İktisat Bölümü Lisans Programı ile öğretime başlamıştır. Fakültede, yedisi lisans, onbiri yüksek lisans ve beşi doktora düzeyinde olmak üzere toplam yirmi üç programda öğretim yürütülmektedir. 2000 yılında yayın hayatına başlayan ve halen yılda iki kez Mayıs ve Kasım aylarında Fakülte tarafından yayımlanan AKDENİZ İİBF Dergisi, TÜBİTAK ULAKBİM Sosyal Bilimler Veri Tabanı, International Bibliography of theSocialSciences (IBSS), EBSCO, EconLit ve ASOS lndex tarafından taranmaktadır. Fakülte bünyesinde bulunan Avrupa Dokümantasyon Merkezi, 2002 yılında kurulmuş olup, merkezde süreli yayın, doküman, kitap, rapor, CD gibi toplam 3400 un üzerinde kaynak bulunmaktadır. 22 Şubat 2011 tarihinde, TS EN ISO 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazanan Fakülte, Akdeniz Üniversitesi birimleri içerisinde bu belgeyi alan ilk birimdir.

HUKUK FAKÜLTESİ

ak6

3 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı yasayla kurulmuş olan Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 21 yıllık bir tarihi geçmişe sahiptir.Kuruluş evresinin ardından Hukuk Fakültesi, 2000-2001 eğitim- öğretim yılında 31 öğrenci ile eğitim-öğretime başlamıştır. 2002-2003 eğitim-öğretim yılında başlayan Kamu Hukuku ve Özel Hukuk yüksek lisans programları ile fakültenin kendi akademik potansiyelini yaratma ve zenginleştirme süreci başlamıştır. Bu akademik sürecin ikinci evresini oluşturan Kamu Hukuku ve Özel Hukuk doktora programları ise 2011-2012 öğretim yılı ile başlamıştır. Hukuk Fakültesinin temel amacı, öğrencilere akademik niteliği yüksek bir hukuk öğrenim ortamı yaratmaktır. Fakülte bu amaca hizmet edecek düzeyde nitelikli ve birikimli bir akademik personel potansiyeline sahip bulunmaktadır. Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi, bu potansiyeli yaratan 31 akademik personelin (20 öğretim üyesi - 11 araştırma görevlisi) özverili çabaları ile öğrenci odaklı bir hukuk eğitimi gerçekleştirmektedir.

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

ak7

Mühendislik Fakültesi 1998-1999 eğitim öğretim yılında İnşaat ve Çevre Mühendisliği Bölümleri'ne öğrenci alarak öğretime başlamıştır.Fakülte, Bilgisayar, Çevre, Elektrik-EIektronik, İnşaat, Gıda, Jeoloji, Makine, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümlerindenoluşmaktadır. Fakültenin misyonu, Akdeniz Üniversitesinin misyonu doğrultusunda, evrensel düzeyde araştırma, yayın ve mühendislik eğitimi yapmak, araştırmalardan elde edilen bilimsel bilgiyi teknolojiye dönüştürmek, uluslararası düzeyde öğrenci ve bilim insanı hareketliliğini desteklemek ve ortak araştırmalar yapmaktır.Mühendislik Fakültesi, araştırma ve eğitimde sürekli gelişen, iyileşen, insana ve çevreye dayalı, girişimci bireyler yetiştiren, tüm faaliyetlerinde insan odaklılığı, katılımcılığı, paylaşımcılığı, güvenilirliği, şeffaflığı ilke edinerek, araştırma, eğitim ve diğer tüm hizmetlerinde hızlı, verimli, yenilikçi, yaratıcı ve girişimci olmayıhedeflemektedir.

EĞİTİM FAKÜLTESİ

ak8

1998 yılında kurulmuş olan Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi, 1999-2000 eğitim öğretim yılında öğretime başlamıştır.Fakülte lisans düzeyinde 7 diploma programı, 7 yüksek lisans ve bir doktora programı yürütülmektedir. Fakültede 2010-2011 eğitim öğretim yılından itibaren Pedagojik Formasyon Kursu vermektedir. Fakülte, yerel düzeyde Antalya Emniyet Müdürlüğü, Antalya Valiliği, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çocuk Esirgeme ve Sosyal Hizmetler Kurumu ile işbirliği yaparak projeler yürütmektedir. Bunun yanı sıra, uluslararası düzeyde, Erasmus değişim programı için 12 Avrupa ülkesi üniversitesi ile öğrenci değişim ve öğretim elemanı ders verme hareketliliği gerçekleştirmektedir. Eğitim Fakültesinin temel hedefi, problem çözme yeteneğine sahip, bilgiye ulaşmayı bilen, bağımsız karar verebilen öğretmenler yetiştirmek ve onları ülkenin ve dünyanın eğitimle ilgili temel sorunlarına çözüm bulmasına yardım edecek çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve yetkinliklerle donatmaktır.

İLETİŞİM FAKÜLTESİ

ak9

Akdeniz Üniversitesi, İletişim Fakültesi, 2000-2001 eğitim öğretim yılında Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ile öğretime başlamıştır. Fakülteye daha sonraki yıllarda Gazetecilik ve Radyo Televizyon Sinema Bölümleri eklenmiştir.Fakültede, 2001-2002 akademik yılından itibaren Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünde Yüksek Lisans Programı, 2008-2009 akademik yılından itibaren İletişim Doktora Programı yürütülmektedir. 2012-2013 akademik yılıyla da, Radyo-Televizyon ve Sinema ile Gazetecilik Bölümlerindeki Yüksek Lisans Programlarına öğrenci alımına başlanmıştır. Teorik derslerin yanında uygulamaya yönelik derslere de ağırlık verilen fakültede, öğrencilerin uygulamalarını gerçekleştirmeleri amacıyla beş adet uygulama birimi (Haber Ajansı, PR&AD Workshop, Tasarım, Radyo ve AİFA Atölyeleri)bulunmaktadır.İletişim Fakültesinin hedefi, yeterli entelektüel birikim elde etmiş, etik ilkelerden ödün vermeyen, alanıyla ilgili teknik bilgilere sahip iletişim profesyonelleri yetiştirmek; kamu yararı ve sosyal sorumluluk bilinci ile sektör ve üniversite ilişkilerinigüçlendirmektir.

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

ak10

Güzel Sanatlar Fakültesi, 1999’da Resim, Heykel, Grafik ve Seramik Bölümleri ile kurulmuştur.Fakültede, 2000’de İç Mimari ve Çevre Tasarımı ile Fotoğraf, 2002’de Sinema-TV ve Müzik, 2010’da Geleneksel Türk El Sanatları, 2011’de Mimarlık Bölümleri eğitime açılmıştır. Moda ve Tekstil Tasarımı ile Sahne Dekorları ve Kostümü Bölümlerinin eğitime açılması planlanmaktadır. Fakültede uygulamalı derslere ağırlık verilmektedir. Mimarlık, İç Mimari ve Sinema-TV Bölümleri dışındaki bölümlere yetenek sınavı ile öğrenci alınmaktadır. 2007’de Güzel Sanatlar Enstitüsü ile lisansüstü eğitim başlamıştır. 2011’de disiplinlerarası kapsamda Sanat ve Tasarım Sanatta Yeterlik Programı ile doktora düzeyinde eğitim başlatılmıştır. Resim alanında Yüksek Lisans programı faaliyettedir.Fakültenin temel hedefi, tüm bölümlerde lisans, yüksek lisans ve sanatta yeterlik / doktora programlarını faaliyete geçirmek ve bunları destekleyen uluslararası ve ulusal öğrenci / öğretim elemanı değişim programlarını (Erasmus, Farabi, Mevlana) geliştirerek çağdaş teknolojilerden faydalanan, evrensel kültüre katkı sağlayan geniş ufuklu bilim ve sanat insanları yetiştirmektir.

SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ

ak11

Akdeniz Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, 12.08.1998 tarihli ve 98/11641 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur. Fakültede, 2001-2002 öğretim yılında yüksek lisans, 2002-2003 öğretim yılında lisans, 2005-2006 öğretim yılında doktora öğretimine başlanmıştır. Fakültenin merkez yerleşke içerisindeki 8130 m2 kapalı alana sahip binasında, 8 adet araştırma, 8 adet uygulama laboratuvarı, 1 adet akvaryum ünitesi, 2 adet yetiştiricilik araştırma ve uygulama ünitesi, 1 konferans salonu, 13 adet lisans dersliği bulunmaktadır. Fakültedeki bilimsel çalışmaların ve öğrenci uygulamalarının yürütülmesinde kullanılan 26,5 metre uzunluğundaki R/V Akdeniz Su isimli araştırma gemisi ile fakültenin araştırma ve uygulama imkânları artmıştır. Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Mühendisliği alanında donanımlı, girişimci, kendine güveni tam, çözüm üretebilen bireyler yetiştirmek, ulusal ve uluslararası düzeyde etkin AR-GE çalışmaları yaparak alanında lider bir kurum olmayı hedeflemektedir. Fakülte bu hedeflere ulaşmak için uzman akademik ve idari kadrosuyla özveriyle hizmet vermektedir.

İLAHİYAT FAKÜLTESİ

ak12

1992’de kurulan Fakülte, Kasım 2010 tarihinde resmen teşkilatlanmaya başlamıştır. Fakültede, 2012 yılında lisans ve Iisanüstü eğitime başlanmıştır. Arapça sınavda başarısız olan öğrenciler, zorunlu Arapça dil öğretim programını takip etmekle yükümlüdür. Fakültenin vizyonu, dini ana kaynaklarına göre anlayan ve yorumlayan, ilim namusunu ve ahlaki kaygıları her şeyin önüne alan, nesnelliği önemsemekle birlikte öznel yaklaşımları da tahlil eden ilahiyatçılar yetiştirerek alanında öncü bir fakülte olabilmektir. Bu meyanda, her yıl en az bir sempozyuma ev sahipliği yapmayı gaye edinen fakülte, ulusal bazda ilahiyat araştırmalarını teşvik için Akdeniz İlahiyat Araştırma Ödülleri vermeye başlamıştır. Fakülteden mezun olan öğrenciler, Diyanet İşleri Bakanlığının merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatlarında çeşitli görevler alabilmekte ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki ilk ve orta dereceli okullarda öğretmen olabilmektedir. Ayrıca lisansüstü öğrenime devam etmeleri halinde mezunların yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı olma imkanı bulunmaktadır.

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

ak13

Diş Hekimliği Fakültesi, 2010 yılında kurulmuştur. Temel ve Klinik Diş Hekimliği Bölümlerini bünyesinde barındıran fakültenin Klinik Diş Hekimliği Bilimleri Bölümü altında 8 anabilim dalı kurulmuştur. Bu anabilim dallan, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi, Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi, Diş Hastalıkları ve Tedavisi, Endodonti, Ortodonti, Pedodonti, Perodontoloji ve Prototik Diş Tedavisidir.2011 yılı itibariyle Fakülte, klinik sağlık hizmetleri vermeye başlamıştır. 2012-2013 eğitim öğretim yılında ise diş hekimliği lisans programına öğrenci kabul edilmeye başlanmıştır. Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği, sadece Akdeniz Bölgesinin değil, aynı zamanda çevre bölgeler ve ülkeler içinde referans sağlık merkezi olma hedefi taşımaktadır. Fakültenin misyonu ise diş hekimliğinin her alanında dünya standartlarında bir eğitim vererek, çağdaş, ilerici ve yenilikçi, bilimsel anlayışa sahip, sorgulayıcı, özgüveni yüksek, özgür düşünen, mesleğini seven, etik ve akademik değerlere bağlı diş hekimleri yetiştirmektir.

TURİZM FAKÜLTESİ

ak14

Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu olarak 1986 yılında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Fakülte bünyesinde Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Turizm Rehberliği Bölümleri yer almaktadır. Fakültenin 9000 m2 kapalı alanı içerisinde 182 kişilik konferans salonu, mini otel ve seyahat acentesi, uygulama mutfağı ve restoranı, öğrenci kantini, referans kitaplığı, derslikler ve 2 bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır. Fakülte, EURHODIP, AMFORHT, ATLAS ve ShoottheChef gibi seçkin uluslararası kuruluşlara üyedir. Aynı zamanda sahip olduğu ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ve Dünya Turizm Örgütü Turizm Eğitiminde Kalite Belgesi (Tedqual), vermiş olduğu eğitimin kalitesini ulusal ve uluslararası anlamda tescil etmektedir. Fakültenin aldığı çeşitli ödüller arasında turizm eğitimi alanında SKALİTE 2012 ödülü de yer almaktadır. Turizm endüstrisinde çalışan mezunları ile gurur duyan Fakülte, akademik personeli ile hem profesyonel iş yaşamına hem de akademik çalışmalara önemli katkılar sağlamaktadır.

HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ

ak15

Akdeniz Üniversitesi Antalya Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Kapsamında 1997 Yılında Eğitim-Öğretime Başlamıştır. Antalya Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik Bölümü Olarak 1997-2012 yılları arasında Eğitim Öğretimini Sürdürmüştür. 25.11.2012 Tarihli Resmi Gazetede Yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı İle Akdeniz Üniversitesi Bünyesinde Hemşirelik Fakültesi Kurulmuştur. Ülkemizde Kurulan Dördüncü Hemşirelik Fakültesi Olma Ayrıcalığını Taşımaktadır. Hemşirelik Fakültesi, Öğretim Faaliyetini Kampüs Yerleşkesindeki 7100 M2 Kapalı Alana Sahip Hizmet Binasında, Araştırma Ve Uygulama Faaliyetlerini Antalya İl Merkezindeki Üniversite, Kamu Ve Özel Sağlık Kuruluşlarında Yürütmektedir. Fakültede, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Bünyesinde Ruh Sağlığı Ye Psikiyatri Hemşireliği, Doğum Ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği, İç Hastalıkları Hemşireliği, Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Hemşireliği, Halk Sağlığı Hemşireliği, Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği, Hemşirelikte Yönetim Alanlarında Yüksek Lisans, Doğum Ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği, Ruh Sağlığı Ve Psikiyatri Hemşireliği, İç Hastalıkları Hemşireliği Alanlarında Doktora Eğitimi Yürütülecektir. Her Anabilim Dalında Yüksek Lisans Ve Doktora Eğitimi Verilmesi hedeflenmektedir.

Üniversite tercihi yapacaklar dikkat! Akdeniz Üniversitesi hakkında her şey... ile ilgili etiketler Akdeniz Üniversitesi üniversite adayları tercih
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.