UNICEF korona aşısı için 520 milyon şırınga stokluyor

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu, koronavirüs aşısı için 520 milyon şırınga stoklayacağını paylaştı. UNICEF konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Covid-19 aşısının kullanıma hazır olmasının ardından dünyanın milyonlarca doz aşı için şırıngaya ihtiyaç duyacağını vurguladı.

UNICEF'ten yapılan açıklamada, örgütün koronavirüs aşısının hızlı, güvenli ve verimli bir şekilde dağıtılabilmesi için gerekli hazırlıkları yapmaya başladığı belirtildi.

ŞIRINGAYA İHTİYAÇ DUYULACAK

Covid-19 aşısının kullanıma hazır olmasının ardından dünyanın milyonlarca doz aşı için şırıngaya ihtiyaç duyacağı ifade edilen açıklamada, UNICEF'in 2021 yılına kadar 520 milyon şırınga stoğu ve kullanılmış enjektörlerin güvenli bir şekilde ortadan kaldırılması için 5 milyon atık kutusu stoğu yapacağı kaydedildi.

EN BÜYÜK KİTLESEL AŞILAMALARDAN BİRİ OLACAK

UNICEF İcra Direktörü Henrietta Fore ise, Covid-19 karşı aşı yapmanın dünya tarihindeki en büyük kitlesel aşılamalardan biri olacacağını dikkati çekerek, hazırlıkların hızlı bir şekilde tamamlanması gerektiğini kaydetti.

UNICEF korona aşısı için 520 milyon şırınga stokluyor ile ilgili etiketler Koronavirüs Korona UNICEF aşı çalışmaları
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.