'Unabomber' lakaplı ünlü bombacı Ted Kaczynski hücresinde ölü bulundu

Üç kişinin ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olduktan sonra ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ABD'nin ünlü bombacısı "Unabomber" lakaplı Ted Kaczynski cezaevindeki hücresinde hayatını kaybetti.

ABD'nin en fazla bombalı saldırı gerçekleştiren ve adına birçok belgesel çekilen "Unabomber" Ted Kaczynski, hapishanedeki hücresinde ölü bulundu. Kaczynski, 1978-1995 yılları arasında tam 16 bombalı saldırı gerçekleştirdi ve Amerika'nın en prestijli üniversitelerinde görev almış bir profesör olarak dikkatleri üzerine çekmişti.

HARVARD'DA OKUDU BERKLEY'DE PROFESÖR OLDU

16 yaşında Harvard'a kabul edilen "Unabomber" lakaplı Ted Kaczynski, 25 yaşında doktorasını verdi ve ABD'nin en önemli üniversitelerinden olan Berkley'de profesör olarak ders verdi.

Akademisyenlere, işadamlarına ve sivillere gönderdiği 16 bombalı paketle gerçekleştirdiği saldırılarda üç kişiyi öldürmüş, 23 kişiyi de yaralamıştı. 20 yıl yakalanamayan Unabomber, 1996'da şartlı tahliye olmaksızın ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

HÜCRESİNDE ÖLÜ BULUNDU

81 yaşındaki Kaczynski'nin Kuzey Caroline Federal Hapishanesi'ndeki hücresinde ölü bulunduğu açıklandı. Ölüm nedeni hakkında bilgi verilmedi.

ABD'nin en tartışmalı bombacısı olarak kayıtlara geçen Kaczynski hakkında çok sayıda belgesel çekilmişti.

'Unabomber' lakaplı ünlü bombacı Ted Kaczynski hücresinde ölü bulundu ile ilgili etiketler bomba Saldırı katil
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.