En güzel un helvası tarifi! Un helvası nasıl yapılır? Bu lezzet aklınızı başınızdan alacak!

Un, su ve şekerin birleştirilmesiyle hazırlanan un helvası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Yapımı kısa süren un helvasında en önemli detay ise kıvam. Un helvasının tam ölçülü tarifi büyük bir merakla araştırılıyor. İşte un helvası tarifi! Evde un helvası nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

Yediden yetmişe herkesin severek tükettiği ve Türk mutfağının en önemli lezzetleri arasında yer alan un helvasının tarifi merakla araştırılıyor. Peki, un helvası nasıl yapılır? Ayrıntılar haberimizde...

En güzel un helvası tarifi! Un helvası nasıl yapılır? Bu lezzet aklınızı başınızdan alacak!

UN HELVASI MALZEMELER

2 su bardağı un

1 su bardağı sıvıyağ

Şerbeti İçin:

2,5 su bardağı su

1,5 su bardağı tozşeker

UN HELVASI NASIL YAPILIR? 

Öncelikle şerbetini hazırlayalım. Bir tencereye tozşeker ve suyu alarak kısık ateşte erimesini sağlayalım. Geniş ve çelik tencereye sıvıyağ ve unu alalım. Unun kokusu çıkana kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavuralım.

Unun kokusu çıkınca ocağın altını kısalım. Unun rengi koyulaşıncaya kadar kavuralım. Arzu edilen renge ulaşınca, ocaktan aldığınız ılık şerbeti üzerine dökelim. Dökerken sıçramalar olabilir, dikkatli olun.

Şerbeti döktükten sonra çekmesi için hızlı hızlı karıştıralım. Kaşığın arka tarafıyla iyice bastırarak, karıştıralım. Helvanız ılındıktan sonra bir kaşığın içine alınır ve ters çevrilerek servis tabağına alınır.Soğuduktan sonra arzuya göre tarçın veya Hindistan cevizi serpebilirsiniz.

 BUNLARA DİKKAT

Unun kavrulurken topaklanmaması için, unu öncesinde elemeye özen gösterin. En kısık ateşte, un ve yağı güzelce karıştırarak kavurmaya başlayın.

Unun sıvı yağla birlikte, güzelce bütünleşmesi ve hafif sarımsı bir kıvam alması gerekiyor.  Unun kokusu iyiden iyiye çıkmaya başladığında, şerbetini verme vaktiniz de gelmiş demektir.

Unun rengi kahverengiye yakın bir renk aldığında helvanıza azar azar şerbetini vermeye başlayın.

En güzel un helvası tarifi! Un helvası nasıl yapılır? Bu lezzet aklınızı başınızdan alacak! ile ilgili etiketler un helvası un helvası tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.