Umreden dönenlere ilişkin bilinmeyen korona gerçeği!

Korona Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, umreden dönenlere ilişkin neden ilk gruplar kontrol edilmedi? sorusu etrafında dönen eleştirilere, Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında cevap verdi. Daha Suudi Arabistan'da virüs vakası yokken ilk gelen kafilelerin Türkiye'den gönderilen doktorlar tarafından uçağa binmeden önce kontrol edildiğini belirten Kara, virüsün ortaya çıkmasının ardından getirilen umrecilerin ise istisnasız izole edildiğini söyledi.

CNN Türk'te yayınlanan ve Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın hazırlayıp sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan Korona Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Umreden dönenlere yönelik neden zamanında önlem alınmadı eleştirilerine yanıt verdi. 

Sanılanın aksine daha Suudi Arabistan'da vaka yokken önlem aldıklarını ifade eden Kara, İran'da virüsün görülmesinden kısa süre sonra umreye gidenlerle ilgili çalışma başlattıklarını söyledi.

Umreden dönenlere ilişkin bilinmeyen korona gerçeği!

Zaten normalde umreden dönenler için başta grip olmak üzere bazı hastalıklara yönelik olarak rutin tarama yapıldığının altını çizen Prof. Dr. Kara, "Baktık ki, daha orada vaka yok. Uçak boş giderken bir ya da iki doktor arkadaşımız ile 2 ya da 4 hemşire gitti yoğunluğuna göre. Bu kişiler uçağa binerken uçakta bu kişilerin değerlendirmelerini yaptılar. O değerlendirmeler de yapılırken en ufak şüphesi olanlar inişte ayrı şekilde değerlendirildi ve tekrar muayene edildi hastanelere alındı. İlk gelenler böyleydi. Ama o dönemde Suudi Arabistan'da daha vaka yoktu. Ne zaman Suudi Arabistan'da vaka görüldü, ondan sonra umreden gelenlerin direkt karantinaya alınması gündeme geldi." ifadesini kullandı. 

Prof. Dr. Ateş Kara, bir soru üzerine bugün Avrupa'nın korona salgının merkezi konumunda olduğunu vurgulayarak oradan gelecek öğrencilerin de aynı umreden dönenlerde olduğu gibi uçaktan indikten sonra 14 gün süreyle karantinaya alınıp izole edileceklerini söyledi. 

 

Umreden dönenlere ilişkin bilinmeyen korona gerçeği! ile ilgili etiketler Suudi Arabistan Avrupa Umre Koronavirüs Korona Virüs Karantina Öğrenci Bilim Kurulu izole prof. dr. ateş kara
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.