Umre ziyaretçileri nedeniyle salgın patlayabilir!

Türkiye'nin 6. koronavirüs vakası umreden dönen bir kişi olduğu açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca umreden gelenleri 14 gün kuralına uymaları çağrısı yaptı. Ancak asıl tehlike umreden gelenlerden çok onları ziyarete gidenler yaratacak gibi görünüyor. Üstelik bir de bu ziyaretleri sosyal medya hesaplarından paylaşıyorlar...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'nin 6. koronavirüs vakasının bir umreci olduğunu açıkladı. 

Sonra da umreden dönenlerin de 14 gün kuralına uymalarını istedi. Koca, "Yeni vakalardan endişeliyiz. Lütfen ziyaretçi kabul etmeyin. Sağlık taramasından geçmiş olmak sıfır risk anlamına gelmez." dedi. 

Umre ziyaretçileri nedeniyle salgın patlayabilir!

Bu uyarının ne kadar ciddi olduğunu hala farkına varmamış olanlara yönelik kamuoyunda ciddi tepki var. 

Umre ziyaretçileri nedeniyle salgın patlayabilir! - Resim : 2

Çünkü son dönemde 21 bin umreci yurda dönüş yaptı. Yani 21 potansiyel virüsü taşıma ihtimali bulunan kişi şu an Türkiye'de.

Umre ziyaretçileri nedeniyle salgın patlayabilir! - Resim : 3

Ancak her yıl olduğu gibi bu yıl da umreden dönenlere eş, dost, akraba, tanıdık ve komşu ziyaretleri bitmiyor.

Umre ziyaretçileri nedeniyle salgın patlayabilir! - Resim : 4

Hal böyle olunca da tehlike her geçen gün daha da artıyor. 

Umre ziyaretçileri nedeniyle salgın patlayabilir! - Resim : 5

Ancak toplum her kesiminde yaşanan bu duyarsızlık kamuoyunda ciddi tepkilere yol açtı.

Umre ziyaretçileri nedeniyle salgın patlayabilir! - Resim : 6

AK Parti eski Milletvekili Şamil Tayyar, bu duruma tepki gösterip Bakan Koca'ya, "Umre programları ortalama bir hafta, bilemedin 10 gün. Belliki salgından sonra gitmişler. 21 bin kişi dönüş yolculuğunda. Tümden sorumsuzluk. Sevgili  @drfahrettinkoca bakanım, muhteşem işler yaptınız, lütfen bunları kendi haline bırakmayın. Tavsiye değil yaptırım olsun!" çağrısında bulundu. 

Umre ziyaretçileri nedeniyle salgın patlayabilir! - Resim : 7

 

Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik, bu duruma "Umreden dönen 21 bin vatandaşımız 14 gün kuralına uymayınca bir haftada 1 milyonu aşkın kişiyle etkileşime geçmiş olur. ACİL tedbir alamaz ve yurtdışından gelen diğer insanları da bu KURALA uydurmazsak İtalya ve İspanyadakine benzer önlemlerle tüm Türkiye'yi EVE KAPATMAK gerekir." sözleri ile tepki gösterdi. 

Umre ziyaretçileri nedeniyle salgın patlayabilir! - Resim : 8

Diriliş Postası Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk de umre ziyaretçilerine tepki gösterenler arasında:

"Tımarhanelik insanlar: Umreden gelene ziyarete gitmişler. Bir odaya doluşmuşlar, bir de fotoğraf çekip sosyal medyaya yüklemişler. Umreciler ve akrabaları suç işliyor. Türk Ceza Kanununda "Adi Taksirle Adam Öldürme" diye tanımlanan suçla yargınlanacak derecede şuuruzluk hali bu"

Umre ziyaretçileri nedeniyle salgın patlayabilir! - Resim : 9

 

 

Umre ziyaretçileri nedeniyle salgın patlayabilir! ile ilgili etiketler Fahrettin Koca Koronavirüs Umre Şamil Tayyar ziyaretçi erem şentürk hakan çelik umre ziyaret
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.