Ümit Özdağ'ın İYİ Parti'den ihraç kararı iptal edildi

Partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu iddia eden İYİ İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ hakkında ihraç kararı verilmişti. İYİ Parti Disiplin Kurulu'nun aldığı bu karar, Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından iptal edildi.

İYİ Parti İstanbul vekili Ümit Özdağ, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın konuğu olmuş burada yaptığı açıklamada, partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı olduğunu iddia etmişti.

Bu gelişme sonrası İYİ Parti'de sular ısınmış, Özdağ'ın iddialarının neticesinde partiden ihracına karar verilmişti.

İYİ Parti'nin 81 il başkanı, Özdağ'ın ihracı için dilekçe vermiş, söz konusu karar Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından onaylanarak Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.

Disiplin Kurulu kararıyla vekil Ümit Özdağ, partisinden ihraç edilmişti.

Konuyu yargıya taşıyan Özdağ'a iyi haber mahkemeden geldi.

MAHEKEMEDEN ÖZDAĞ'IN İHRACINA İPTAL

Gelen son dakika haberine göre; Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, Özdağ hakkında İYİ Parti Disiplin kurulu tarafından verilen 'ihraç' kararını iptal etti.

ÖZDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA

Konuya ilişkin açıklama yapan Özdağ, ''Adalet yerini buldu. 3 ay kadar bir süredir bağımsız milletvekiliydim, yeniden eski unvanıma kavuştum. Yapacağım ilk şey yarın bir basın toplantısı düzenlemek ardından Muğla'ya yola çıkacağım. Yanımda olan İl Başkanlığı'nı ziyaret edeceğim.'' dedi.

Özdağ kararın nihai olduğunu ve İYİ Parti ile kendisinin itiraz hakkı bulunmadığını açıkladı. 

ÜMİT ÖZDAĞ NE DEMİŞTİ?

Katıldığı canlı yayında Kavuncu'nun FETÖ'cü Enver Altaylı'nın yeğeni olduğunu vurgulayan İYİ Parti'li vekil, ''Kendisi örgütün yurt dışındaki en büyük sivil toplum örgütü oaln Kazakistan Türk İşadamları Derneği'nin başkan yardımcılığını yaptı. Bu görevini de yıllarda sürdürdü.'' dedi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından sonra devletin bu derneğin kapatılması için Kazakistan'a başvurduğunu ve derneğin kapatıldığını söyledi.

Kavuncu'nun kendisi için en büyük hayal kırıklığı ve kırılma noktası olduğunu vurgulayan Özdağ bunun izahının olmadığını ifade etti. 

 

'MERAL AKŞENER'İN HABERİ VAR'

Kavuncu konusunda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i de uyardığını ifade eden Özdağ, "Sayın Genel Başkan'a ben bu uyarıyı yaptığım zaman iki devlet görevlisiyle konuştuğunu ve bu devlet görevlilerinin Buğra ile ilgili kendilerinde bir kayıt olmadığını söylemişler." dedi.

Ümit Özdağ'ın İYİ Parti'den ihraç kararı iptal edildi ile ilgili etiketler İYİ Parti Meral Akşener Ümit Özdağ Buğra Kavuncu FETÖ İstanbul mahkeme vekil ihraç
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.