Ümit Özdağ "saygı duruşu" suçuna ortak oldu

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bugün soluğu 10 Kasım'da saygı duruşunda bulunmayan bir vatandaşı darp eden Kapalıçarşı esnafının yanında aldı. Özdağ, esnafı, "Atatürk’e saygısızlık yapan kişiye haddini bildirdiği" için kutladı. Ancak Zafer Partisi liderinin gözden kaçırdığı bir nokta vardı; 10 Kasım'da saygı duruşunda bulunmamak suç değil, ancak yolda yürüyen bir kişiyi darp etmek Atatürk'ün kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suç!

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 83. yıl dönümü nedeniyle 10 Kasım'da yurdun dört bir yanında anma törenleri düzenlendi.

Törenlerde yaşanan bir olay ise günün anlam ve önemine gölge düşürdü. Atatürk'ün vefat ettiği saat olan 09.05'te Kapalıçarşı'da yapılan saygı duruşu sırasında yürümeye devam eden bir kişi, çevredekiler tarafından darp edildi.

ÜMİT ÖZDAĞ O SUÇA ORTAK OLDU!

10 Kasım'daki bu olayın üzerine, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bugün Kapalıçarşı'ya giderek, saygı duruşunda bulunmayan vatandaşı darp eden esnafa kutlama ziyareti gerçekleştirdi!

Ümit Özdağ ve Zafer Partisi heyeti 10 Kasım'daki olayın yaşandığı sokaktaki esnafı tek tek ziyaret ederek "hassasiyetlerinden dolayı" tebrik etti.

Özdağ burada yaptığı konuşmada, “10 Kasım’da Atatürk’e saygısızlık yapan kişiye haddini bildiren Kapalıçarşı esnaflarından Cemil Şaer’i ziyaret ettim. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e saygısızlık yapanlar karşısında her zaman bizi bulacak.” dedi.

Cemil Şaer ise "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Mustafa Kemal Atatürk'tür, saygıyla anıyoruz." diye konuştu.

SAYGI DURUŞUNDA BULUNMAMAK SUÇ DEĞİL!

Diğer yandan, Atatürk'ün kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin yasalarında 10 Kasım'da saygı duruşunda bulunulması gerektiğine dair bir madde ya da yönetmelik bulunmuyor.

Bu nedenle Ümit Özdağ'ın "parti başkanı" sıfatı ile bir vatandaşı, suç oluşturmayan bir eylemi nedeniyle darp eden esnafı ziyaret etmesi ve kutlaması tepki topladı.

Ümit Özdağ "saygı duruşu" suçuna ortak oldu ile ilgili etiketler Ümit Özdağ 10 Kasım Kapalıçarşı
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.