Uluslararası Ceza Mahkemesi, Sudan Cumhurbaşkanı El Beşir'in İstanbul'da tutuklanmasını istedi!

Sudan'a tarihi bir ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerle yaptığı sohbette Uluslararası Ceza Mahkeme'sinin Sudan Cumhurbaşkanı El Beşir'in İstanbul'da tutuklanmasını istediğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta başından itibaren Sudan, Çat ve Tunus'ta yoğun resmi temaslarda bulundu.

Türkiye'den bu ülkelere "Cumhurbaşkanı" düzeyinde yapılan ilk resmi ziyaret olması bakımından tarihi öneme sahip olan gezi kapsamında, birçok kritik anlaşmaya imza atıldı, siyasi ve ekonomik ilişkiler geliştirildi.

fjwhevfwff

Cumhurbaşkanı'nın ziyaretine çok sayıda bakan ve iş adamı da katıldı.

Erdoğan, Çad'daki temaslarının ardından Afrika turunun son durağı olan Tunus'a giderken, aralarında SuperHaber Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Er'in de bulunduğu gazetecilerle uçakta sohbet etti.

Erdoğan, gazetecilerle yaptığı sohbette Uluslararası Ceza Mahkeme'sinin Sudan Cumhurbaşkanı El Beşir'in İstanbul'da tutuklanmasını istediğini açıkladı.

Skandal talebe ancak gülüneceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

Sudan ve Çad ile başladığımız Afrika ziyaretimizi Tunus ile tamamlamış olacağız. Sudan’a belediye başkanlığım ve başbakanlığım dönemlerimde ziyaretlerim olmuştu. Cumhurbaşkanlığı düzeyinde bu Sudan’a yapılan ilk ziyaret. Sudan’da Ömer El Beşir’e dünyadaki malum güçler tarafından nasıl bakıldığı, onun nereye konumlandırıldığı ortada olan bir gerçek.

Uluslararası Ceza Mahkemesi İstanbul’da İslam İşbirliği Teşkilatı’nın malum olağan üstü liderler zirvesini yaptığımız sırada bize bir mektup gönderdi.

Mahkeme bu mektubunda “Aldığımız bilgilere göre Ömer El Beşir Türkiye’de. Dolayısıyla Beşir’in tutuklanarak tarafımıza verilmesi” diye bizden bir talepte bulundu.

BÖYLE BİR ŞEYE ANCAK GÜLÜNÜR

Biz bir defa oraya zaten üye değiliz. İki adamlar kim nerededir, kim kimdir hala bunun farkında değiller. Böyle bir şeye ancak gülünür. Bizimle İslam İşbirliği Teşkilatı’nın bir üyesi olarak böyle bir zirveye katılmış bir insani biz kalkacağız sana teslim edeceğiz. Bu nasıl anlayıştır? Nasıl bir mantıktır? Nasıl hukuktur? Bunu anlamak mümkün değil. Sadece güldük geçtik. Dünyada idari konumlardaki olanların neyi nasıl tasarruf ettikleri ortada. Sen kalkacaksın 251 insanımı şehit eden FETÖ’nün başını bana teslim etmek için en ufak bir mücadele vermeyeceksin. Bütün deliller ortadayken bu konuda en ufak bir sesin çıkmayacak. Kalkacaksın burada Ömer Beşir ile alakalı olarak benden kendisini isteyeceksin. Çok gülünç konumdaki uluslararası kurumlar var.

Bizim daha önceden planladığımız Sudan ziyaretimizi, o zirveden 10-15 gün sonra gerçekleştirmemiz de gerçekten güzel oldu. Elle aldığımız konular önemliydi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Sudan Cumhurbaşkanı El Beşir'in İstanbul'da tutuklanmasını istedi! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Uluslararası Ceza Mahkemesi el beşir tutuklama
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.