Uluslararası basın 'Kıyamet' başlığı ile duyurdu: Sahiller ölü kuşlarla doldu

Karadeniz'in iç kesimindeki Sivas Körfezi ve Arabat oku sahillerindeki ölü kuşlar büyük tedirginliğe neden oldu. Uluslararası basın olayı 'Kıyamet' başlığı ile duyururken, Rusya basını ise ölen kuşların bölgeden geçen göçmen kuşlar olduğunu iddia etti.

Yeryüzünün en büyük yüzölçümüne sahip ülkesi Rusya'da, bir haftada ikinci kez gizemli bir şekilde gökyüzünden ölü kuşların yağması bütün dünyada şok etkisi yarattı.

Sibirya'nın ardından bu kez Rusya'nın 2014'te ilhak ettiği Karadeniz kıyısındaki Kırım'da binlerce kuş öldü, uluslararası medya 'kıyamet' başlıkları attı. Yerel medya, Karadeniz'in iç kısmında yer alan Azak Denizi'ndeki Sivaş Körfezi ve Arabat Oku sahillerinin yaklaşık sekiz bin ölü kuşla kaplandığını bildiriyor.

Uluslararası basın 'Kıyamet' başlığı ile duyurdu: Sahiller ölü kuşlarla doldu

Sahilleri kaplayan kuşlar arasında karagerdanlı dalgıç kuşu, deniz güvercinleri ve martılar var. Rus televizyonları Kırım sahillerinden yaptıkları yayınlarla felaketi izleyicilerine aktarıyor.

Kırım Federal Üniversitesi'nden ekolojist Grigory Prokopov, "Binlerce ölmüş kuş kaydettik. Çoğunluğu zehirlenmiş gibi görünmüyordu. Belirtiler kuşların hastalanıp öldüğünü gösteriyor" deyip ekliyor:

"Bu merkezi sinir sistemindeki bir hasara çok benziyor. Yüksek ihtimalle bir çeşit virüs. Ancak nihai yargıya veterinerlerin araştırması ulaşacak."

Rus medyası, Karadeniz kıyısını kıyamet filmlerine benzeten ölü kuşların çoğunun göçmen olduğunu ve Kırım sahillerinde kış mevsimini geçirdiklerini kaydetti.

Uluslararası basın 'Kıyamet' başlığı ile duyurdu: Sahiller ölü kuşlarla doldu - Resim : 2

Yerel halk, yoğun hava kirliliği nedeniyle kuşların ölmüş olabileceğini düşünüyor. Uzmanlar ise, hayvanların toplu şekilde ölümlerinin yeni bir 'kuş gribi' belirtisi olmasından korkuyor.

BİRKAÇ GÜN ARAYLA OLDU

Rusya’da hafta içinde de 300’e yakın kuzgun bir anda ölmüştü. Novosibirsk bölgesinde Ust-Tarksk köyünde çekilen görüntüler sonrası toplu ölümlerle ilgili araştırma sürüyor. Ust-Tarksk bölgesinde veteriner olan Sergei Kuzlyakin yaşanan bu olayın ilk bakışta ‘zehirlenme’ olabileceğini söylüyor.

Uluslararası basın 'Kıyamet' başlığı ile duyurdu: Sahiller ölü kuşlarla doldu - Resim : 3

Yerel basın kaynaklarına göre kuşların cesetlerinden örnekler alındı. Bu yıl doğan genç kuşların öldürüldüğünü söyleyen bu kaynaklar, gereken önlemlerin alınacağını da belirtiyor.

Uluslararası basın 'Kıyamet' başlığı ile duyurdu: Sahiller ölü kuşlarla doldu ile ilgili etiketler Kırım Rusya Karadeniz sahil ölü kuş
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.