Uludağ ve Kartepe'nin zirvesinde onlarca kişi mahsur kaldı!

Uludağ’ın zirvesinde telesiyejde 35 kişinin mahsur kaldı. Olay yerine kısa sürede gelen kurtarma ekipleri çalışmaları sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, sezonun açılmasıyla Uludağ'ın zirvesine akın eden vatandaşlar, telesiyejlerle beyaza bürünmüş Uludağ’ın keyfini çıkarmak istedi. İkişer kişilik binilen telesiyejlerle manzaranın keyfini çıkararak ilerleyen vatandaşlar, sistemin arıza yapmasıyla havada asılı kaldı. Neden çıktığı bilinmeyen arıza kısa sürede giderilemeyince büyük panik yaşadı. Metrelerce yükseklikte mahsur kalan yerli ve yabancı turistler için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Uludağ Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi harekete geçti.

181220161516409065671_3.jpg

Kısa sürede olay yerine varan ekipler, aralıklarla havada asılı bulunan telesiyejlere ulaşmak için büyük çaba sarf etti. Kar motorlarının üzerine çıkarak vatandaşlara ulaşan kurtarma ekipleri, tek tek vatandaşları aşağı indirdi. Yaklaşık 15 kişinin indirildiği öğrenilirken, diğer kişilerin kurtarma çalışmalarına devam edildiği açıklandı.

Diğer yandan Bursa’yı Uludağ’a bağlayan ve 9 kilometre ile dünyanın en uzun aktarmasız teleferik hattı olan Bursa Teleferik’te de yaşanan kalmalar vatandaşın kamerasına yansıdı. Yaşanan sıkıntının gün içerisinde sürekli tekrarlanmasından dolayı şikayetçi olan vatandaşlar, yetkililerin buna bir çözüm bulmasını talep etti.

AYNI OLAY KOCAELİ'DE DE YAŞANDI

Bu arada Bursa'daki olayın aynısının dün Kartepe'de yaşandığı ortaya çıktı.

Telesiyej bozulunca yüzlerce kişi havada bir saate yakın süre mahsur kaldı.

Müşteriler, Green Park Otel'in işlettiği kayak tesislerinde yaşanan bu olaya tepki göstererek isyan etti.

Uludağ ve Kartepe'nin zirvesinde onlarca kişi mahsur kaldı! ile ilgili etiketler Bursa Uludağ telesiyej teleferik havada mahsur kaldılar
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.