Ülkenin dört bir yanında gizemli elektrik santrali saldırıları yaşanıyor

Irak'ta son günlerde ülkenin dört bir yanından esrarengiz 'elektrik santrali' saldırıları yaşanıyor. Irak hükümeti yaptığı açıklamada saldırıları kimin yaptığını söylemezken 7 kişinin öldüğünü ve 11 kişinin ise yaralandığını aktardı. Özellikle yaz aylarında yükselen sıcaklık yüzünden elektrik Iraklılar için yaşamsal öneme sahip.

Irak hükümeti, elektrik santrallerine ülkenin her yerinde saldırılar yapıldığını açıkladı.

ÜLKENİN FARKLI YERLERİNDE ELEKTRİK SANTRALLERİNE SALDIRILAR

Irak hükümetine bağlı Güvenlik Medya Ağı'ndan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde ülkenin farklı yerlerinde elektrik santrallerine yönelik saldırılar düzenlendiğini açıkladı.

SALDIRILARDA 7 KİŞİ ÖLDÜ 11 KİŞİ YARALANDI

Irak hükümeti, ulusal elektrik santrallerine yapılan saldırılarda 7 kişinin öldüğünü, 11 kişinin yaralandığını bildirdi.

SORUMLULARIN KİMLİĞİ HAKKINDA BİLGİ VERİLMEDİ

Açıklamada, elektrik santrallerine yönelik saldırıların kimler tarafından düzenlendiği ve ne tür saldırılar olduğuna ilişkin bilgi verilmedi.

ARTAN HAVA SICAKLIKLARI YÜZÜNDEN ELEKTRİK IRAK'TA HAYATİ

Irak'ta günlerdir artan hava sıcaklıklarıyla birlikte uzun süreli elektrik kesintileri yaşanıyor. Ülkenin birçok yerinde elektrik kesintileri, ücretli olan mahalle jeneratörleriyle giderilmeye çalışılsa da bu jeneratörler sürekli elektrik hizmeti sunamıyor.

DAHA ÖNCE DEAŞ'IN BU TARZ SALDIRILARDA BULUNDUĞU BİLİNİYOR

Irak yerel basınında, daha önce Musul, Salahaddin, Diyala ve Kerkük vilayetlerinde elektrik santrallerine saldırılar düzenlendiği yönünde haberler çıkmıştı. Bazı saldırıların terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlendiği belirtilmişti.

 

Ülkenin dört bir yanında gizemli elektrik santrali saldırıları yaşanıyor ile ilgili etiketler Irak Saldırı elektrik santrali
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.