"Ülke derin ve acı bir bölünme yaşıyor"

Joe Biden'ın 46. Başkan seçilmesinin ardından bir açıklama yapan 44. Başkan Barrack Obama, tüm ABD'lileri Biden'a şans ve destek vermeye çağırdı. Obama, "Seçim sonuçları her seviyede ülkenin derin ve acı bir bölünme yaşadığını gösteriyor" ifadelerini kullanarak birlik çağrısında bulundu.

Eski ABD Başkanı Barack Obama, kendi döneminde Başkan Yardımcısı olan Joe Biden'ı resmi olmayan sonuçlara göre başkanlık seçimindeki zaferinden dolayı tebrik etti.

Obama, yaptığı yazılı açıklamada, seçimin zor şartlar altında yapıldığı halde daha önce görülmemiş bir katılım oranına sahip olduğunu vurguladı.

Başta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, ekonomik sorunlar ve ülkedeki demokrasi konusundaki sınamalar olmak üzere Biden'ın göreve geldikten sonra birçok sorunla mücadele edeceğini vurgulayan Obama Amerikan halkına Biden etrafında birlik olma çağrısında bulundu.

Obama mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Her Amerikalıyı, ona şans ve destek vermeye çağırıyorum. Seçim sonuçları her seviyede ülkenin derin ve acı bir bölünme yaşadığını gösteriyor. Sadece Joe ve Kamala değil, hepimiz Tanrı'nın himayesinde tek bir ulus olduğumuzu hatırlayarak, kendi rahatımızı bırakıp başkanlarını dinleyerek, gerginliği düşürerek, ilerleme için ortak bir zemin bularak üzerimize düşeni yapmalıyız."

 

"Ülke derin ve acı bir bölünme yaşıyor" ile ilgili etiketler ABD seçim barrack obama Joe Biden
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.