Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu’ndan Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Yap-İşlet-Devret’ yanıtı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yap-işlet-devret projelerine yönelik eleştirilerine yanıt vererek, “Biz bunları onlarca kez yalanladık ama onlar bu yalanları söylemekten bıkmadı. Biz de onları yalanlamaktan bıkmayacağız" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara’dan İstanbul’a dönüşünde İstanbul Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bakan Karaismailoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugünkü grup toplantısında ‘Yap-İşlet -Devret’ projelerine ilişkin yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

Karaismailoğlu, "Yap-İşlet-Devret projelerinde esas olan proje maliyetidir. Bu yapım maliyeti üzerine gelen kamulaştırma, finans, işletme, bakım-onarım ve yenileme maliyetleri olarak maliyet çıkarılır. Bu maliyetin de işletme süresi boyunca geri iadesi için finansal modeldir. Bugün Sayın Kılıçdaroğlu grup toplantısını yaptı, her zamanki maalesef üzülerek izlediğimiz yalanlarının, hezeyanlarının tekrarlanması şeklindedir. Biz bunları onlarca kez yalanladık ama onlar bu yalanları söylemekten bıkmadı. Biz de onları yalanlamaktan bıkmayacağız. Bu projeler halkımızın hayatını kolaylaştıran, ülkemizin ekonomisine, istihdamına, üretimine, turizmine oldukça fazla katkılar yapan çok kıymetli projelerdir. Bunların hepsinin hesap kitabı yapılmıştır ve bu projeler tamamen kamuya açık olan ihalelerdir, bir yarışma sonucu kazanılmış olan ihalelerdir” dedi.

"DÜNYANIN TAKDİR ETTİĞİ İŞLERİ, UYDURMALARLA KARALAMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Yapılan projelerin kötü siyasete alet edildiğini belirten Karaismailoğlu, “Bir tarafta 17 yılda bitmemiş Bolu Dağı Tüneli gibi basit bir proje, bir tarafa da dünyanın en teknolojik bir köprüsü ve 2,5 milyar Euro’luk bir proje. Devletin kasasından bir kuruş çıkmadan biten bir proje. Aynı şekilde İstanbul Havalimanı. Bu kadar kıymetli işler, dünyanın takdir ettiği işler ama maalesef kötü siyasetlerine alet etmek için yalan yanlış rakamlarla, uydurma rakamlarla karalanmaya çalışılan bu kadar kıymetli işler. Biz yaptığımız işlerin arkasındayız, çok başarılı işlerdir. Bunları yapmaya, işletmeye ve bu sürekliliği sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu’ndan Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Yap-İşlet-Devret’ yanıtı! ile ilgili etiketler Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.