'Ulaşımda zamlar sembolik olacak' demişti! İmamoğlu'nun vaatleri bir bir patladı!

Belediye seçimlerinde İstanbul'da toplu taşımanın ucuzlayacağını söyleyen Ekrem İmamoğlu, zamların da sembolik yapılacağını vaat etmişti. Ancak ulaşım ücretlerine bugün yapılan zamla beraber yüzde 150'nin üzerinde bir artış yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye seçimlerinden önce verdiği sözleri tutmadı. Üstelik İstanbul'da ulaşım ücretlerine "sembolik" zamlar olacağını vaat eden Ekrem İmamoğlu, 3 yıl boyunca bu sözlerini hatırlamadı. 

ULAŞIM ZAMLARI 'SEMBOLİK' OLACAKTI

Son olarak 2022 yılının ulaşım zammı da 27 Aralık'ta geldi. İstanbul'da ulaşımda 3 yıldır yüzde 150'lere varan bir artış yapıldı. Belediye seçimleri döneminde Ekrem İmamoğlu 20 şubat 2019'ta bir konuşma gerçekleştirmişti. Belediye başkanı olması halinde İstanbul'da ulaşımın ucuzlayacağını söyleyen İmamoğlu, zamların da sembolik olacağını belirtmişti. 

ANCAK ÖYLE OLMADI... 

Tam Elektronik Bilet Ücreti 7,67 TL'den 9,90 TL'ye çıktı.

Öğrenci Elektronik Bilet Ücreti 3,74 TL'den 4,83 TL'ye çıktı.

Öğretmen Elektronik Bilet Ücreti 5,49 TL'den 7,09 TL'ye çıktı.

Tam Abonman Ücreti 602 TL'den 777 TL'ye çıktı.

Öğrenci Abonman Ücreti 109 TL'den 140 TL'ye çıktı.

Sarı Taksi Taksimetre Açılış Ücreti 9,80 TL'den 12,65 TL'ye çıktı.

Toplu taşımadaki yeni zamlı tarife 1 Ocak 2023 itibariyle geçerli olacak.

 

 

 

 

 

'Ulaşımda zamlar sembolik olacak' demişti! İmamoğlu'nun vaatleri bir bir patladı! ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu İETT
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.