Ukrayna'nın doğusunda saldırılar sürüyor: Hayatını kaybedenler var

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçıları tanıma kararı sonrası bölgedeki saldırılar ve ateşkes ihlalleri sürüyor. Kiev yönetimi ayrılıkçıların saldırısı sonrası 2 Ukrayna askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz adım adım savaşa gidiyor. Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçıları tanıma kararının ardından gerginlik daha da tırmandı. Putin, imzaladığı bir başka kararname ile Ukrayna'nın doğusuna asker gönderme talimatı verdi.

ÜST ÜSTE TEPKİLER GELDİ

Putin'in kararı sonrası tüm dünyadan tepkiler geldi. İngiltere ve Avrupa Birliği Rusya'ya karşı yaptırım kararı alırken, ABD ise Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı bölgeler ile ticareti yasaklayan bir karar aldı. Tüm dünyadan Rus işgalinin sona ermesi yönünde talepler geldi.

ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Tüm dünyanın diken üstünde takip ettiği krizde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ukrayna'dan gelen son açıklamada bölgede sıcak çatışmaların ve ateşkes ihlallerinin sürdüğü kaydedildi. Müşterek Kuvvetler Harekatı yaptığı son açıklamada insansız hava aracı ile yapılan saldırıda 2 Ukraynalı askerin hayatını kaybettiğini 12 askerin ise yaralandığını bildirdi.

Yapılan son bilgilendirmede Rusya destekli ayrılıkçıların son 24 saatte 84 ateşkes ihlali gerçekleştirdiğini ve bunlardan 64'ünde Minsk anlaşmaları çerçevesinde yasaklanan silahların kullanıldığının altı çizildi.

UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN YENİ AÇIKLAMA

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı yaptığı son açıklamada Rusya'nın son kararının gerginliği tırmandırmak için Ukrayna'yı kışkırtmak amacı taşıdığını belirtti. Bakanlığın açıklamasında "Ukrayna tarafı, Rusya'nın niyetini ve Ukrayna'yı kışkırtma amacını anlıyor. Rusya-Ukrayna silahlı çatışmasının siyasi-diplomatik çözümüne bağlı kaldığımız için tüm riskleri göz önünde bulunduruyoruz ve provokasyonlara boyun eğmiyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Ukrayna'nın doğusunda saldırılar sürüyor: Hayatını kaybedenler var ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Çatışma Saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.