Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar: Türkiye'den boğazları Rus gemilerine kapatmasını istedik

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırı başlatması sonrası yeni bir gelişme yaşandı. Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar Türkiye'den hava sahası ve Çanakkale Boğazı'nı Rus gemileri ve savaş uçaklarına kapatmasını talep ettiklerini söyledi.

Rusya'ya karşı Türkiye'nin desteğini isteyen Ukrayna Ankara Büyükelçisi, hava sahasının ve Rus gemileri için Çanakkale Boğazı'nın kapatılmasını talep ettiklerini açıkladı.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Hava sahasının ve Rus gemileri için Çanakkale Boğazı'nın kapatılmasını talep ettik. Talebimizi Türk tarafına ilettik. Rus tarafına bir yaptırım uygulanmasını istiyoruz. Özellikle buradaki iş adamlarının hisselerine el konulmasını istiyoruz. Savunma silahlarının temin edilerek bizim savunmamıza yönelik destek de bizim için önemli. Mali ve insani destek de o kadar önemlidir.

Aynı zamanda şu an Türkiye'de bulunan Ukrayna vatandaşlarına da desteğin gösterilmesini istiyoruz. Özellikle korunmaya ihtiyacı olanlara. Bölgemizin tarihindeki gördüğünüz bu olay ilk defa nükleer silaha sahip bir devlet, başka egemen bir devlete açık bir saldırı başlatıyor.

Bunun zararını barışçıl halk, kadınlar ve çocuklar görüyor. Tüm dünyayı koalisyon kurmaya ve özellikle bölgede savaşın genişletilmesini önlemeye çağırıyoruz. Tüm maskeler indirildi ve biz savaş halindeyiz."

 

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar: Türkiye'den boğazları Rus gemilerine kapatmasını istedik ile ilgili etiketler Çanakkale Boğazı Vasyl Bodnar pukrayna rus gemisi hava sahası
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.