Ukraynalı öğrencilerin Atatürk Müzesi'ne anlamlı ziyareti

İzmit'te Ukraynalı öğrenciler, Türk tarihini ve Kurtuluş Savaşı döneminin objelerini yakından inceleme fırsatı buldu. Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasının gelecek nesillere daha iyi aktarılabilebilmesi amacıyla restore edilen Atatürk Müzesi, Ukraynalı öğrencileri konuk etti.

İzmit Belediyesi ve AISEC’in düzenlediği etkinlik kapsamında Ukraynalı öğrenciler, dünyanın en zengin Atatürk müzesi olma özelliğini taşıyan İzmit Atatürk Evi’ni ziyaret etti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasının korunması ve gelecek nesle aktarılması amacıyla restore edilen İzmit ilçesindeki Yeşil Konak içerisindeki Atatürk Müzesi, AISEC programı ile Kocaeli’ye gelen Ukraynalı öğrencileri konuk etti.

Öğrenciler, Mustafa Kemal Atatürk'e ait eşyaları yakından inceleme fırsatı buldu.

Ukraynalı öğrencilerin Atatürk Müzesi'ne anlamlı ziyareti

DÜNYANIN EN ZENGİN ATATÜRK MÜZESİ

Kurtuluş Savaşı öncesi ve Kurtuluş Savaşı dönemi ile birlikte Cumhuriyet dönemini, bayramları ve inkılapları tarihi bir bakış açısıyla gözler önüne ücretsiz bir şekilde seren Atatürk Evi’nde, Atatürk’ün kendisine ve silah arkadaşlarına ait eserler yer alıyor.

Ukraynalı öğrencilerin Atatürk Müzesi'ne anlamlı ziyareti - Resim : 2

Bunların yanı sıra müzenin kadınlar bölümünde Zübeyde Hanım’a ait 5, Latife Hanım’a ait 21, Sabiha Gökçen’e ait 10, Fikriye Hanım’a ait 23, Makbule Atadan ve Afet İnan’a ait 4 obje bulunuyor.

Ukraynalı öğrencilerin Atatürk Müzesi'ne anlamlı ziyareti ile ilgili etiketler Ukrayna Atatürk Müze İzmit
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.