Ukrayna'dan yine silah sesleri yükseldi: Yaralılar var

Ukrayna ile Rusya arasındaki kriz devam ediyor. Son 24 saatte gelen üst üste açıklamaların yanı sıra Ukrayna'nın doğusunda duyulan silah ve patlama sesleri savaş tehlikesinin artmasına neden oluyor. Bölgeden gelen son haberlere göre Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılar çok sayıda ateşkes ihlali gerçekleştirirken 2 Ukrayna askeri ile 2 sivil yaralandı.

Rusya-Ukrayna krizi devam ederken Rusya destekli ayrılıkçıların ateşkes ihlali yaptığına dair haberler geliyor. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, dün gerçekleşen ateşkes ihlali sonucunda 2 Ukrayna askeri ile 2 sivilin yaralandığını duyurdu.

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, ayrılıkçıların dün farklı bölgelerde 60 kez ateşkes ihlalinde bulunduğu bildirildi.

Vodyane, Luganske, Svitlodarsk, Marinke, Piski, Avdiyivka, Şirokino'nun da aralarında olduğu farklı bölgelerde ayrılıkçıların ateşi sonucu 2 Ukrayna askeri ve 2 sivilin yaralandığı kaydedilen açıklamada, ihlallerin 43'ünün Minsk Anlaşmaları kapsamında yasaklanmış silahlarla gerçekleştiği aktartıldı.

BUGÜN DE İHLAL HABERLERİ GELDİ

Ayrılıkçıların bugün de Bolotone, Çermali, Şumı, Nognatovka ve Staragnatovka bölgelerinde 6 kez ateşkes ihlali yaptığı belirtildi.

RUS BASINI DUYURDU: BALİSTİK FÜZE FIRLATILACAK

Öte yandan Belarus ile birlikte Ukrayna sınırında tatbikata devam eden Rusya’nın asker ve zırhlı araçları bölgeden çektiğine dair açıklamalara rağmen başta ABD istihbaratı olmak üzere batılı güçler ve devletler henüz net bir gerileme görmediklerini açıklamıştı. Bölgede bu gerilimi tırmandıracak bir diğer açıklama da Moskova’dan geldi.

Rus haber ajansı Interfax, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 19 Şubat’ta (yarın) yapılacak tatbikata katılacağı ve tatbikatı yakından izleyeceği belirtildi. Rusya’nın nükleer gücünün de test edileceği tatbikatta balistik ve cruise (seyir füzeleri) füzelerinin kullanılacağı duyuruldu.

Başta ABD ve NATO olmak üzere birçok ülke Rusya’nın Ukrayna sınırına yakın bir noktada bulunduğuna ve Moskova’nın bir saldırı gerçekleştirebileceğini iddia etmişti. Rusya ise bu iddiaları yalanladı.

Ukrayna'dan yine silah sesleri yükseldi: Yaralılar var ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Çatışma silah patlama
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.