Ukrayna'dan düşen uçakla ilgili kafa karıştıran açıklama!

Ukrayna Havayolları'na ait Boeing 737 yolcu uçağı Tahran'dan kalktıktan kısa süre sonra düştü. Mürettebatlarla birlikte 176 kişinin öldüğü uçağın düşmesine ilişkin Ukrayna Büyükelçiliği ilk olarak teknik bir arıza açıklaması yapmıştı. Ancak elçilik bu açıklamasını değiştirdi ve uçağın düşme nedeninin henüz belirlenemediğini ifade etti. İran 2 kazadan 2 gün önce teknik bakımdan geçtiği belirtilen uçağın füzeyle düşürdüğü yönündeki iddiaları ise yalanladı.

Ukrayna Havayolları'na ait PS-752 sefer sayılı uçağın Tahran'dan kalktıktan kısa süre sonraki düşüşüyle ilgili sabah saatlerinde bir açıklama yapan Ukrayna'nın İran büyükelçiliği, olayın terörizm bağlantılı olmadığını ve motor arızasının düşmeye neden olduğunu belirtmişti.

Ukrayna Büyükelçiliği öğle saatlerinde bu açıklamasını değiştirdi.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada motor arızası nedeninin hariçte tutulduğu ve bir önceki açıklamanın resmi olmadığı ifade edildi. Uçağın düşme nedenlerinin de incelendiğinin altı çizildi...

UÇAK 2 GÜN ÖNCE BAKIM GÖRDÜ
Bu arada Ukrayna Havayolları'ndan kazanın ardından yapılan açıklamada, Tahran'a yapılan tüm uçuşların askıya alındığı belirtildi.
Açıklamada, kazanın olası sebeplerinin açığa çıkarılması için her türlü çalışmanın yapılacağı ifade edildi. Ayrıca uçağın son teknik bakımdan henüz 6 Ocak'ta geçtiği bilgisi de verildi.

Uçağın ellerindeki en yeni ve iyi durumdaki uçaklardan biri olduğuna dikkat çekilen açıklamada, pilotların da çok tecrübeli oldukları ifade edildi.

Ukrayna Havayolları, uçağın vurulduğuna ilişkin iddialarla ilgili yorum yapmayı ise reddetti.

Ukrayna Güvenlik Konseyi, kazada hayatını kaybedenlerden 11'inin Ukrayna vatandaşı olduğunu bunlardan 9'unun da mürettebat olduğunu açıkladı.

İRAN'DAN FÜZE İDDİASINA YALANLAMA

İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanlığı Bilgi ve İletişim Merkezi Başkanı Kasım Biniyaz ise, İran resmi haber ajansı IRNA'da yer alan açıklamasında, Ukrayna Havayollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağının motorda çıkan yangın nedeniyle düştüğünü ileri sürdü.

Uçağın füze saldırısı sonucu düştüğü yönündeki iddiaları yalanlayan Biniyaz, "Uçak, füzeyle vurulmuş olsaydı havada patlardı ancak kaza motorun ateş alması ve pilotun kontrolü sağlamada başarısız olması nedeniyle yaşandı." dedi.

 

KARAKUTU BOEING'E VERİLMEYECEK

Tahran Kriz Yönetimi Müdürü Mansur Derecati de uçağın kara kutusunun bulunduğunu ve güvenlik güçlerine teslim edildiğini belirtti. İranlı yetkili bulunan kara kutunun Boeing'e verilmeyeceğini de söyledi.

Ukrayna'dan düşen uçakla ilgili kafa karıştıran açıklama! ile ilgili etiketler İran Ukrayna uçak Tahran ukrayna havayolları uçak düştü
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.