Ukrayna'dan dev bankalara "Savaş suçu" suçlaması: Rusya'ya destek veriyorlar

Rusya'nın işgali ile şubat ayından bu yana mücadele eden Ukrayna'dan dikkat çeken bir iddia geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin danışmanı Oleg Ustenko, bazı dev bankaların Rusya işe petrol ticareti yapan şirketlere destek vererek savaşa finansal destek sağladığını iddia etti. Ustenko, bankaların "savaş suçu" iddiasıyla yargılanması için kanıt toplandığını açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken ABD'li ve Avrupalı dev bankalara yönelik "Savaş suçu" suçlaması geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin danışmanı Oleg Ustenko aralarında JP Morgan, HSBC ve Citibank gibi dev finans kuruluşlarının Rusya ile petrol ticareti yapan şirketlere destek vererek savaşı finanse ettiğini iddia etti.

CNBC'ye açıklama yapan Ustenko, savaşa finansal destek verenlerin kendileri için savaş suçu işlediğini belirterek, söz konusu finans kuruluşlarının yargılanması gerektiğini söyledi. Ustenko, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin bankaların savaşı uzatmaktan sorumlu tutulması gerektiğine inandığını sözlerine ekledi.

ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİ'NE GÖNDERİLMESİ İÇİN KANIT TOPLANIYOR

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin danışmanı Oleg Ustenko, bankaların savaş suçu işlediği iddialarının uluslararası yargıya taşınması için kanıt toplandığını söyledi. Toplanan kanıtlar Uluslararası Adalet Divanı'na gönderilecek. Ustenko, Adalet Bakanlığı ve güvenlik servislerinin kanıt topladığını açıkladı.

BATILI ŞİRKETLERE YÖNELİK DAHA ÖNCE DE SUÇLAMALAR YAPILMIŞTI

Rus işgali ile şubat ayından bu yana mücadele eden Ukrayna hükümeti, daha önce de Rus ile ticaret yaptığı gerekçesiyle Batılı şirketleri hedefine almıştı. Kiev yönetimi, mart ayında yaptığı açıklamada büyük petrol şirketlerine Rusya ile ticarete devam ettiği için sert tepki göstermişti. Ukrayna yönetimi, Rusya ile ticaret yapan şirketlerin "tarihin yanlış tarafında olduklarının" altını çizmişti.

Ukrayna'dan dev bankalara "Savaş suçu" suçlaması: Rusya'ya destek veriyorlar ile ilgili etiketler Ukrayna Banka Rusya savaş suçu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.