'Ukrayna'daki Türk SİHA'ları Moskova'nın tüylerini diken diken ediyor'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Yunanistan lideri Miçotakis arasında Soçi şehrinde bir toplantı gerçekleşirken, Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Açıklama'da adeta Yunanistan'a 'Türkiye'nin tarafında olmadıkları' hakkında güvence verilmeye çalışılan açıklamada, Türkiye'ye satılanın sadece bir savunma silahı olduğunun iki kere altı çizildi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rus savunma sistemleri satın aldıkları için ABD'nin yaptırım uyguladığı ülkeler hakkında açıklamalarda bulundu. 

KREMLİN: TÜRKİYE İLE ORTAKLIĞIMIZ YUNANİSTAN'A TEHDİT DEĞİL

Peskov, "Hepimiz ABD'nin bu yaptırımlar oyununu oynamayı sevdiğini biliyoruz, ancak hedeflerine asla ulaşamadıklarını da biliyoruz. Hiçbir zaman tek bir ülkenin dahi bakış açısını değiştirmeyi başaramadılar. Bizim politikamız şudur: Başta ortaklarımız olmak üzere çeşitli ülkelerle işbirliğine açık olun. Rusya ve Türkiye arasındaki bu tür bir işbirliği hiçbir ülke için, özellikle Yunanistan için bir tehdit olmamalı çünkü satılan sistem saldırı değil savunma silahı. %100 savunma silahı" dedi. 

İSRAİL MEDYASI: TÜRK SİHA'LARI, MOSKOVA'NIN TÜYLERİNİ DİKEN DİKEN EDİYOR

İsrail merkezli Jerusalem Post'un analizinde, Peskov'un açıklama yaptığı anda gerçekleşen Putin-Miçotakis toplantısına da vurgu yaparak; Rusya'nın Yunanistan ile yakınlaşarak Türkiye'den uzaklaşma sinyali olarak gördü ve bunu Türkiye'nin Ukrayna'ya sattığı SİHA'lara bağladı. Jersalem post, şu ifadelere yer verdi:

''Bu açıklama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis arasında Soçi'de bir planlama toplantısı sürerken gerçekleşti. Rusya'nın Ukrayna ile de gerilimi var ve ABD Başkanı Joe Biden bu hafta Putin ile görüştü.

Türkiye, Moskova'da tüyleri diken diken eden, Ukrayna silahlı insansız hava araçlarını sattı. Rusya, aralarında Yunanistan, İsrail ve Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke ile ilişkilerini dengelemeyi tercih ediyor.''

'Ukrayna'daki Türk SİHA'ları Moskova'nın tüylerini diken diken ediyor' ile ilgili etiketler Ukrayna SİHA Türkiye Rusya Yunanistan İsrail Bayraktar Jerusalem Post tüyler diken
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.