Ukrayna'da Zelenskiy'den müdahale: Genelkurmay Başkanı görevden alındı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Khomçak’ı görevden aldı. Sebep olarak ise yetkili makamlardan 'Fikir ayrılıkları yüzünden Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı'nın koordineli çalışamamaları' açıklaması yapıldı. Zelenskiy aynı zamanda Ukrayna istihbaratından da bazı isimleri görevden aldı. Yeni Genelkurmay Başkanı ise Valeriy Zalujniy oldu.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Khomçak’ı ve Ukrayna Güvenlik Servisi’nden (SBU) kritik isimleri görevden aldı.

Zelenskiy’nin Basın Sekreteri Sergey Nikiforov yaptığı açıklamada, Khomçak’ın görevden alınmasını Zelenskiy’nin kararı olduğunu belirterek, "Bu Devlet Başkanı’nın kararıydı. Khomçak’ın vatanseverliği konusunda bir şüphesi yok. Ancak o Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ve Savunma Bakanlığı arasında sinerji görmek istiyor ama bunun tam tersini tartışmalar ve fikir ayrılıkları görüyor" dedi.

Nikiforov, Khomçak’ın Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkan Yardımcılığı görevine getirilmesinin beklendiğini belirterek, yeni Genelkurmay Başkanı’nın Valeriy Zalujniy olacağını ifade etti.

Ukrayna'da Zelenskiy'den müdahale: Genelkurmay Başkanı görevden alındı ile ilgili etiketler Ukrayna Genelkurmay İstihbarat Zelenskiy zalujniy
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.