Ukrayna'da savaştan kaçanları taşıyan trenden Afrikalılar zorla indirildi!

Rusya'nın işgali altında olan Ukrayna'dan kaçmak isteyenler her yolu deniyor. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde savaştan kaçmak isteyenleri taşıyan trenden Afrikalı öğrencilerin indirildiği görülüyor. Savaşın ortasında ayrımcılık ve ırkçılıkla karşı karşıya kalan Afrikalıların görüntüleri tarihe utanç vesikası olarak geçecek.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile ajanslar tarihe geçecek çok görüntü geçti ama hiçbiri bu kadar utanç verici değil. 

AFRİKALILAR KAÇIŞ TRENİNDEN İNDİRİLDİ

Ukrayna'daki savaştan kaçmak için trene doluşan yüzlerce insan arasından Afrikalı öğrenciler tek tek seçilerek trenden indirildi. Sınırdaki Ukrayna polislerinin siyahilerin ülkeden çıkmasına izin vermediği de gelen haberler arasında. 

SADECE BOMBALARA DEĞİL IRKÇILIĞA DA MARUZ KALIYORLAR

Dünya ülkeleri Ukrayna için tek yürek olmuşken, Ukrayna'daki Afrikalılar savaşın ortasında sadece bombalarla değil ırkçılık ve ayrımcılıkla da mücadele etmek zorunda bırakılıyor.

Ülkelerinden tahliye talep eden Afrikalılar, Twitter'dan başlattıkları "AfricansinUkraine" etiketiyle seslerini duyurmaya çalışıyor.

"PASAPORT KONTROLÜNDE BİLE..."

Dnipro kentinden Romanya sınırına geçmeye çalışan 26 yaşındaki Korrine Sky da Instagram hesabından yaptığı canlı yayında, çok fazla ayırımcılık ve ırkçılığa maruz kaldıklarını, pasaport kontrolünde bile en son Afrikalılara sıra geldiğini söyledi.

Sky, takipçilerinden olan biten konusunda kamuoyunu bilgilendirmek için paylaşım yapmalarını isteyerek "Siyahilerin hayatı önemlidir, ABD'de, Avrupa'da her yerde siyahi hayatı önemlidir. Durum çok ciddi. Desteğinizi bekliyoruz." dedi.

 

 

 

Ukrayna'da savaştan kaçanları taşıyan trenden Afrikalılar zorla indirildi! ile ilgili etiketler Ukrayna Irkçılık Savaş Afrikalılar
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.