Ukrayna'da mahsur kalan Türk öğrenci yaşadıklarını anlattı: Sadece cips bulabildik

Ukrayna'da mahsur kalan Türk öğrenci Aleyna Bensu Pekdemir yaşadıklarını anlattı. Yiyecek bulmakta büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten Pekdemir, "Evimde korkarak öleceğime, ben Türk vatandaşıyım. Türk insanına Türk kadınına yakışır bir şekilde kendi ülkem için olmasada yaşadığım, yediğim, içtiğim bir ülke için de savaşırım" dedi.

Ukrayna'da mahsur kalan Türk öğrenci Aleyna Bensu Pekdemir tv100 canlı yayında savaşın korkunç yüzünü ve yaşadığı çaresizliği anlattı. 1 günlük erzağımız kaldı diyen Pekdemir, "Korkarak ölümü beklemektense Türk kadınına yakışır bir şekilde Ukrayna halkıyla savaşacağım" dedi.

Pekdemir şu ifadeleri kullandı:

"Hiçbir şey yoktu. Sadece cips bulabildik. Onun dışında zeytin alabildim. Hiçbir şekilde gıda olarak tavuk ve et yok. Bunlar artık lüks. Bulma imkanımız yok. Ne peynir, ne yumurta ne ekmek... Ne yenilebilir? Hiçbir şey bilmiyorum. Unumuz var. Unla suyu karıştırıp bir şekilde ekmeğe dönüştürmeye çalıştım. Bilmiyorum artık bu ne kadar sürer. Ben artık evimde oturup beklemek istemiyorum. Ölümü beklemek istemiyorum. Sokağa çıkıp Ukrayna vatandaşlarıyla savaşacağım. Evimde korkarak öleceğime, ben Türk vatandaşıyım. Türk insanına Türk kadınına yakışır bir şekilde kendi ülkem için olmasada yaşadığım, yediğim, içtiğim bir ülke için de savaşırım."

Ukrayna'da mahsur kalan Türk öğrenci yaşadıklarını anlattı: Sadece cips bulabildik ile ilgili etiketler Ukrayna Aleyna Bensu Pekdemir Harkov yiyecek
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.