Ukrayna'da gönüllü hackerlar için Telegram grubu açıldı!

Rusya'nın Ukrayna'ya savaş ilanından sonra Ukrayna halkı tüm güçleriyle vatanlarını savunmaya geçti. Dijital ortamdan Rusya'ya saldırı düzenlemek isteyen Ukrayna Başbakanı Mykhailo Fedorov, gönüllü hacker ordusu oluşturduklarını söyledi. Katılmak isteyenler için de Telegram grubu linki paylaştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy  birçok ülkeden yardım talep ederken yardım çağrılarının büyük bir kısmı yanıt buldu. Apple’dan Google’a, PayPal’dan Facebook’a kadar çoğu teknoloji devi bu çağrıya yanıt vererek Rusya ambargosuna dahil oldu.Avrupa Birliği, NATO ve ABD, Rusya’ya karşı çeşitli yaptırımlar uygulamaya başladı.

Ukrayna'da gönüllü hackerlar için Telegram grubu açıldı!

Bunların yanısıra dijital ortamda asıl destek, Anonymous isimli hacker grubundan geldi.Dünyanın en ünlü hacker grubu Anonymous, Ukrayna’ya yardım için Rusya devlet kanal ve haber sitelerine birçok siber saldırı düzenledi. Ukrayna, şimdi de gönüllülerden oluşan bir ‘Hacker Ordusu’ kurmaya çalışıyor. Edinilen ilk bilgilere göre Ukrayna’nın bu çabası fazlasıyla destek buluyor.

Rusya karşısında kolay lokma olmayacağını geçtiğimiz günler içerisinde belli eden Ukrayna, kendi ülkesindeki savaşı Rus tarafına taşımak istiyor. Fakat kendi içerisinde adeta bir kurtuluş savaşı verdiği bu günlerde, fiziksel olarak bunu yapamayacağı için, siber saldırılar ile gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Ukrayna'da gönüllü hackerlar için Telegram grubu açıldı! - Resim : 2

Dolayısıyla Rus işletmelerine, bankalarına ve devlet kurumlarına karşı siber saldırılar başlatmak için bilgisayar korsanlarına yani hackerlara ihtiyacı var. Her ne kadar geçtiğimiz günlerde Anonymous tarafından direkt olarak destek almış olsa da aralarında organik bir bağ bulunmuyor.

Bu sebeple Ukrayna, kendi gönüllü hacker ordusunu oluşturmak istediğini ortaya koydu. Bunu da Telegram üzerinden açtığı bir grup sayesinde gerçekleştirmek istiyor. Ukrayna Başbakanı Mykhailo Fedorov, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, kendi tabiriyle IT yani bilişim ordusuna katılmak isteyenler için bir Telegram linki paylaştı.


Fedorov, atmış olduğu tweet’te şunları söyledi:



''Bir BT (Bilişim Teknolojileri) ordusu yaratıyoruz. Dijital yeteneklere ihtiyacımız var. Tüm operasyonel görevler burada verilecektir. https://t.me/itarmyofurraine. Herkes için görevler olacak. Siber cephede savaşmaya devam ediyoruz. İlk görev, siber uzmanlar için kanalda.''



Ukrayna'da gönüllü hackerlar için Telegram grubu açıldı! ile ilgili etiketler Anonymous Ukrayna siber saldırı gönüllü hacker telegram
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.